Alvásparalízisről bővebben?
Nem, nem fogom átrakni az ezotéria kategóriába, mivel a tudományos tényekre vagyok kíváncsi, esetleg tapasztalatokra. Még nem volt alvásparalízisem, de ki szeretném próbálni. Nem valami kellemes élmény a beszámolók szerint, éppen ezért nagyon sokáig rettegtem tőle. Elvileg az emberek 20-60%-a élte már át ezt. Mi ennek az oka? Mik válthatják ki és milyen korban? Háton fekvésről hallottam, olyan is volt, hogy valakinek éjszaka támadt kedve horrorjátékokkal játszani, és attól jött elő.
De milyen is ez? Mivel az ember mozgásképtelen, nem tud semmit csinálni, csak a szemét mozgatni, illetve becsukni azt. Mennyire van az ember tudatánál? Olvastam dolgokat arról, hogy hogyan lehet uralkodni felette, de vajon működne az agyam annyira, hogy ezeket fel tudjam idézni, és alkalmazni őket? Ezért lennék kíváncsi azoknak a véleményére, akik már tapasztalták. Sokak szerint megtanulhatunk tudatosan álmodni ilyen módon, azt pedig mindenképpen átszeretném élni.
Köszönöm az ötleteket?
Nekem asszem kétszer volt, de nem akarom többször kipróbálni.
Egy alkalomra emlékszem teljesen: hanyatt fekve ébredtem fel, mintha valami zajra vagy mozgásra riadtam volna fel. A látásom nem volt még teljesen tiszta,de hamar ráeszméltem hogy az ágyban vagyok. A hálószoba nem volt teljesen elsötétítve, volt némi beszűrődő fény és olyan volt, mintha valami mozgás lenne vagy valaki lenne a lakásban ( Budapest, gangos ház.. bármi előfordulhat :D ). Gondoltam megnézem mi a helyzet, de nem tudtam megmozdulni. Azt hittem, hogy csak ráfeküdtem a kezemre és elzsibbadt, de semmimet nem tudtam mozgatni. Itt már kezdett parás lenni a helyzet, a fény/árnyék játék megmaradt, nem tudok megmozdulni... Mellettem aludt a barátnőm, próbáltam szólni neki vagy elfordítani a fejem, egyik sem sikerült. Itt azért már kezdett parás lenni a dolog. Ez amit eddig leírtam ez max 5-6 másodperc alatt lezajlott, de a következő kb 15-30 másodpercben nem tudtam megmozdulni ( kb, nem tudom pontosan mennyi idő lehetett, de nagyon soknak tűnt ).
Ez így leírva nem tűnik komolynak, de átélni borzalmas volt.
A kiváltó okot nem tudom, épp háton ébredtem (de általában minden testhelyzetben alszok) alkoholt nem fogyasztottam. Talán kiváltó okként megjelenhet az alvási légzéskimaradás, akkoriban orrsövény problémák miatt horkolás, légzésproblémák előfordultak, lehet az váltotta ki ( azóta átestem orrsövény és orrkagyló műtéten, a fenti gondok megszűntek ).
Volt már velem ilyen, nem túl kellemes.
Ébredtem már úgy, hogy később rájöttem, az is csak álom.
Itt az a baj, hogy hol van ennek a vége? Mikor ébredek fel tényleg?
Mondjuk annyira nem ijedtem meg, mert már hallottam róla.
5,6 Ti pontosan mit láttatok? Vagy csak hangokból és érzésekből állt?
7# az tényleg durva lehetett :(
Köszi minden választ, ment a zöld kéz! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!