Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Alvásparalízisről bővebben?

Alvásparalízisről bővebben?

Figyelt kérdés

Nem, nem fogom átrakni az ezotéria kategóriába, mivel a tudományos tényekre vagyok kíváncsi, esetleg tapasztalatokra. Még nem volt alvásparalízisem, de ki szeretném próbálni. Nem valami kellemes élmény a beszámolók szerint, éppen ezért nagyon sokáig rettegtem tőle. Elvileg az emberek 20-60%-a élte már át ezt. Mi ennek az oka? Mik válthatják ki és milyen korban? Háton fekvésről hallottam, olyan is volt, hogy valakinek éjszaka támadt kedve horrorjátékokkal játszani, és attól jött elő.

De milyen is ez? Mivel az ember mozgásképtelen, nem tud semmit csinálni, csak a szemét mozgatni, illetve becsukni azt. Mennyire van az ember tudatánál? Olvastam dolgokat arról, hogy hogyan lehet uralkodni felette, de vajon működne az agyam annyira, hogy ezeket fel tudjam idézni, és alkalmazni őket? Ezért lennék kíváncsi azoknak a véleményére, akik már tapasztalták. Sokak szerint megtanulhatunk tudatosan álmodni ilyen módon, azt pedig mindenképpen átszeretném élni.

Köszönöm az ötleteket?

2016. ápr. 30. 23:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Azt marha jó lehet :) Így el sem tudom képzelni milyen lehet, de kipróbálnám :)
2016. máj. 2. 16:38
 12/18 anonim válasza:
Nekem egyszer volt, felborult az alvasrendem, ejszaka keltem egyik nap, majd masik nap ejszaka fekudtem, illetve volt bennem par tabi is (koffein). Hason kelve ebredtem, igy semmit nem lattam szinte, hangos zajongasra keltem, probaltam kiabalni h mi a rak ez, hiszen teljes mertekben valosagosnak hallatszott. De mikor rajottem, hogy nem megy a mozgas rogton rajottem mi ez, es csak lazitottam es hamar elmult. Illetve olvastam egy olyat h egy nagyonkicsi testresz megmozditasara kell koncentralni (ujj), ez rogton eszembe is jutott, de vhogy hiaba probaltam:) szoval kerdesre valaszolva annyira tudatodnal vagy mint amikor ezt olvasod, es eszedbejutak a dolgok, es ha nem varatlanul er, vagy tudod hogy minden, amit tapasztalsz csak hallucinacio, akkor igazabol tok jo.
2016. máj. 2. 18:44
 13/18 A kérdező kommentje:

Hát, biztos tök jó, mondjuk nem szeretném, ha rátörne egy-két Amnesiás élőhulla... (bár az még határeset) :D

Hallottam olyat, hogy sokszor a legnagyobb félelmeinket alapszanak a hallucinációk. Ha ez igaz gondban vagyok, talán túl élénk a fantáziám :/

2016. máj. 2. 21:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Mindegy, egyenlőre kerülöm a háton fekvést :D
2016. máj. 2. 21:59
 15/18 anonim válasza:
A háton fekvéshez szerintem nincs olyan sok köze, de egyébként a hallucináció a félelem miatt van. Egyébként ki az aki háton alszik? meg is érdemli xd
2016. máj. 3. 13:33
 16/18 A kérdező kommentje:
Én, a gerincproblémáim miatt.
2016. máj. 3. 20:07
 17/18 anonim válasza:

Nekem kétszer volt ilyen, egyikre emlékszek a mai napig.

Mivel új lakásba költöztem, ezért még pár napig a kanapén aludtam (lényegtelen). Kissé nehezen aludtam el de háton fekve megtaláltam a megfelelő pózt (álltalában hason alszok) és elaludtam. Aztán valamikor éjfél 2után felriadtam valami zörgésre a konyhából jött. Egyedül voltam otthon, így megakartam nézni mi az. Csakhogy itt jött a bibi. Semmimet nemtudtam mozdítani. Csak a szememet, amúgy teljes mértékig magamnál voltam (egyik tulajdonságom, hogy ébredés után is egyből tudom mi a szitu kávé sem kell). Próbáltam megmozdítani a lábamat de az se ment. Telefon után végképp nemtudtam nyúlni. És ekkor Hallottam egy nagy puffanást a konyhából. Szerencsére azért a farizom működött így nem szartam össze magam. Aztán tágra nyílt pupillával lestem az ajtót mikor jön be rajta valaki. De semmi. Talán 5 perc múlva sikerült elaludnom. Reggel pedig kiléptem a konyhába és az egyik szekrény adta meg magát, kidőlt a falból. Jobban megvizsgálva a trehány csavarozás volt az oka. De pont az éjszaka közepén kellett neki ezt csinálnia.

Még egy volt de arra már nem nagyon emlékszem csak arra, hogy az sem volt kellemes.

2016. máj. 7. 19:37
 18/18 A kérdező kommentje:
Juj.... valami járt ott a KONYHÁBAN :DDD
2016. máj. 10. 00:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!