Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan lehet letölteni csillag...

Honnan lehet letölteni csillagtérképet adott napra visszakeresve?

Figyelt kérdés

Sokan foglalkoznak már ilyen emlék-készítéssel, mint pl. ez az oldal:

[link]

Azt tudom, hogy egy ingyenes, bárki számára hozzáférhető adatbázisból dolgoznak. Adott napra (és gondolom helyre) keresve töltik le a térképet és azt teszik poszterre.

Nekem máshoz lenne szükségem erre, de nem jövök rá, hogy honnan szerzik meg ezeket.

Tudja valaki esetleg?

2020. júl. 18. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezeket nézted már?

[link]

2020. júl. 18. 18:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Természetesen igen, de én nem készítőt keresek, hanem az oldalt, ahonnan a készítők letöltik.
2020. júl. 18. 19:01
 3/9 Szirty ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy értem mit szeretnél, de ha olyan csillagképet ami egy adott időpontban egy adott helyről volt látható akkor azt a stellarium nevű program is megcsinálja neked.
2020. júl. 18. 21:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, ilyet szeretnék, köszönöm szépen!

Azt az oldalt már nézegetem, csak menteni nem tudok a webes verzióval. Ha letöltöm a programot, akkor tudok mentést csinálni?

2020. júl. 18. 22:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Olyan szoftver generálja ezeket a képeket, amik különféle csillagkatalógusokból dolgoznak. Ilyen szoftver a Stellarium, Carte Du Ciel, stb. (Gondolom nem magukat a katalógusokat keresed, mert azok csak nyers adatok, azzal nem mész sokra.)
2020. júl. 18. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha letöltöm a programot, akkor tudok mentést csinálni?"

Én a Carte Du Ciel-t ismerem, az tud képbe mentést, de elvileg a Stellarium is. Ez utóbbi javaslom első körben, kevesebb állítgatással lehet realisztikus képet kinyerni belőle.

2020. júl. 18. 22:27
 7/9 A kérdező kommentje:

A Stellariumot letöltöttem, már meg is csináltam egy adott napra, adott helyről a képet, amit szeretnék, de nem jövök rá, hogy tudom kimenteni képként. Küzdök vele. :)

Nagyon köszönöm a válaszokat!

2020. júl. 18. 22:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ctrl+S ... Save screenshot"

[link]

2020. júl. 19. 02:05
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Este a mentésig eljutottam, de belelóg így a képbe az alsó szerkesztősáv. Már átraktuk a képet monitorra, úgy jobb egy kicsit, azt már tudom szerkeszteni. Biztosan csak a megfelelő beállítást kell megtalálni, utána már menni fog. :)

2020. júl. 19. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!