Honnan lehet letölteni csillagtérképet adott napra visszakeresve?
Sokan foglalkoznak már ilyen emlék-készítéssel, mint pl. ez az oldal:
Azt tudom, hogy egy ingyenes, bárki számára hozzáférhető adatbázisból dolgoznak. Adott napra (és gondolom helyre) keresve töltik le a térképet és azt teszik poszterre.
Nekem máshoz lenne szükségem erre, de nem jövök rá, hogy honnan szerzik meg ezeket.
Tudja valaki esetleg?
Igen, ilyet szeretnék, köszönöm szépen!
Azt az oldalt már nézegetem, csak menteni nem tudok a webes verzióval. Ha letöltöm a programot, akkor tudok mentést csinálni?
"Ha letöltöm a programot, akkor tudok mentést csinálni?"
Én a Carte Du Ciel-t ismerem, az tud képbe mentést, de elvileg a Stellarium is. Ez utóbbi javaslom első körben, kevesebb állítgatással lehet realisztikus képet kinyerni belőle.
A Stellariumot letöltöttem, már meg is csináltam egy adott napra, adott helyről a képet, amit szeretnék, de nem jövök rá, hogy tudom kimenteni képként. Küzdök vele. :)
Nagyon köszönöm a válaszokat!
"Ctrl+S ... Save screenshot"
Köszönöm!
Este a mentésig eljutottam, de belelóg így a képbe az alsó szerkesztősáv. Már átraktuk a képet monitorra, úgy jobb egy kicsit, azt már tudom szerkeszteni. Biztosan csak a megfelelő beállítást kell megtalálni, utána már menni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!