Létezik fél bit?
Hát ha létezik centibit, akkor fél bit az pont 50 darab belőle.
Lehet, hogy létezik centibit, nem tudom mit nevezhetnek annak, mindenesetre én az általam anno megismert bit fogalma alapján nem tudom értelmezni a centibit kifejezést.
Szerintem #1-es csak blöfföl. Ugye az információ mértékegysége a bit. Én speciel akkor tudnám elképzelni a törtbiteket, ha randomobjektumokkal hígitjuk a hasznos információt. Például:
0111 - ezek közül pontosan egy bit hasznos, a többi szemét, de nem mondom meg melyik, sőt mindig más. Így az az érzése az embernek, hogy csökken az infó értéke, de nem nulla.
De majd az okosok megmondják.
Igen, a definíciójából egyértelműen következik: [link]
Az persze egy másik kérdés, hogy informatikai adattárolásban minden egész számú bitre jön ki. De információelméletben egy jelenség információtartalma nem csak egész számú bit lehet.
Kérdező, a kommented alapján lehet, hogy az információtartalom fogalmat keresed.
Nem. "A bit az információ alapegysége, a legkevesebb információt hordozó momentum".
Ha valaki azt írja, hogy igen, akkor kérem, hogy mondjon példát fél bitnyi információra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!