Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért barnul meg a banán?

Miért barnul meg a banán?

Figyelt kérdés
2020. júl. 10. 00:19
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Azért, amiért az összes többi gyümölcs/zöldség is; mert rohad.
2020. júl. 10. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 EagleHUN ***** válasza:
100%
Oxidálódik.
2020. júl. 10. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Wadmalac ***** válasza:
80%
Egyrészt az oxidáció, bomlás, másrészt a rostszerkezet felbomlása, ugyanis a rostszerkezet fényvisszaverése adja a közel fehér színt, ahogy ez elfolyósodik, csökken a fényvisszaverése, sötétebb színű lesz.
2020. júl. 10. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
24%

Mert szellemet látott :D


Na jó ezt az álarcos énekesből szedtem xd

2020. szept. 28. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Wadmalac ***** válasza:
76%
És miért nem máshol, miért pont Banán?
2020. szept. 28. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 U. Xorter ***** válasza:
100%
Minden zöldség és gyümölcs etilént termel,ami egy növényi érési hormon,ettől barnul meg.Egyébként hűtőben lassabb a folyamat,bezárt nejlonzacskóban pedig gyorsabb.
2020. okt. 1. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Wadmalac ***** válasza:
100%
Az alma egy brutális etiléngenerátor. Amit melléraksz , baromi gyorsan beérik (és meg is romlik, ha ott felejted).
2020. okt. 1. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!