Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ózon fertőtlenítő készüléke...

Az ózon fertőtlenítő készüléket a konyhában lehet használni? Nem ártalmas a lisztre, cukorra, fűszerekre?

Figyelt kérdés

2020. jún. 12. 18:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es Wadmalac: Ezt a Ózongenerátort 20g/h árulja a maximum smoke oldala. Akkor nem értem hogyan ha veszélyes??
2020. jún. 15. 12:07
 12/16 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Úgy, hogy egyelőre nincs szabályozva. Az ózon most áll EUs kivizsgálás alatt (a németek csinálják), amíg be nem fejezik, elvben az NNK ideiglenes engedélyével lehet forgalmazni, de olyat nem adnak ki, mert az NNK nem tudja mérni a hatásosságot. Úgyhogy szürkezónás.
2020. jún. 15. 12:28
 13/16 A kérdező kommentje:
Akkor még mindig nem tudom merjem-e használni konyhába. Habár nem a smoke oldalról vettem, de ez az erősség volt ráirva.
2020. jún. 15. 12:39
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

Nem tudom, milyen gyorsan bomlik az ózon egy átlagos konyha levegőjében, mennyi ideig van jelen az aktív oxigén. Biztos sokkal rövidebb ideig annál, amit az én számításom indukál, hiszen az akkor lenne igaz, ha az egy óra alatt keletkezett ózon mind megvan az óra végén.

Szóval az átlagos koncentráció tutira jóval alacsonyabb a számításomnál.

De a szerkezet közelében szuszogni akkor sem lehet túl egészséges.

A fertőtlenítési töménység-szükséglet százszorosa nem vicc.

2020. jún. 15. 13:03
 15/16 A kérdező kommentje:
Eddig is úgy csináltam, hogy bedugtam a készüléket és már ki is mentem levegővétel nélkül a szobából. Mikor kikapcsolta ugyanúgy nem vettem levegőt bent, amíg be nem csuktam az ajtót. Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat, legyen szép napotok! :) :)
2020. jún. 15. 14:28
 16/16 Wadmalac ***** válasza:

Elvileg attól nem lehet komoly bajod, ha egyet rászagolsz fél méterről.

Ha érzed a szúrós szagot és köhögésre irritál, akkor tényleg jön a "cucc" rendesen.

2020. jún. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!