Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az alkohol miért fertőtlenítő?

Az alkohol miért fertőtlenítő?

Figyelt kérdés

Melyik tulajdonsága okozza a fertőtlenítést?

(etil-alkoholra gondolok)



2020. jan. 27. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
méreg
2020. jan. 27. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
93%
Azért, mert egyrészt vízelvonószer, azaz kicsapja a fehérjéket és nukleinsvakat, másrészt oldja a zsírokat, azaz károsítja a sejtmembránokat, amik ugye lipidalapúak.
2020. jan. 27. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Az az érdekes hogy nem a brutál tömény alkohol a legjobb antiszeptikus hatású, állítólag a víznek van szerepe a fehérjék koagultatásának folyamatában. Ezért aki fertőtleníteni akar ne 90-es Spitz rummal öblögessen, hanem 50-60-as jófajta házipálesszel.

"Azt mondta az öreg Kiss, ne csak együnk, igyunk iss!" :)

2020. jan. 27. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
*80-as Spitz rummal... bocs
2020. jan. 27. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
25%
Az -OH csoport erősen reaktív a szerves molekulákkal így károsítja is azokat
2020. jan. 29. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

berúgnak a mikroorganizmusok és a bakteriálisok

gomba ellen pedig: RÉZGÁLIC

2020. febr. 27. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!