Az alkohol miért fertőtlenítő?
Figyelt kérdés
Melyik tulajdonsága okozza a fertőtlenítést?
(etil-alkoholra gondolok)
2020. jan. 27. 10:00
2/6 anonim válasza:
Azért, mert egyrészt vízelvonószer, azaz kicsapja a fehérjéket és nukleinsvakat, másrészt oldja a zsírokat, azaz károsítja a sejtmembránokat, amik ugye lipidalapúak.
3/6 anonim válasza:
Az az érdekes hogy nem a brutál tömény alkohol a legjobb antiszeptikus hatású, állítólag a víznek van szerepe a fehérjék koagultatásának folyamatában. Ezért aki fertőtleníteni akar ne 90-es Spitz rummal öblögessen, hanem 50-60-as jófajta házipálesszel.
"Azt mondta az öreg Kiss, ne csak együnk, igyunk iss!" :)
5/6 anonim válasza:
Az -OH csoport erősen reaktív a szerves molekulákkal így károsítja is azokat
6/6 anonim válasza:
berúgnak a mikroorganizmusok és a bakteriálisok
gomba ellen pedig: RÉZGÁLIC
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!