Az alkohol fertőtlenít igaz? Nem kell elmosni egy üveget/palackot, ha teletöltöm vodkával semmi baja nem lesz snekinek aki iszik belőle?
Úgy tudom a magas alkoholtartalmű italok már fertőtlenítenek.
Tehát, ha valakinek adni akarok egy kis vodkát, és van 1 petpalack, vagy üveg, ami nem volt elmosva, de nem volt benne se benzin, se permetszer, se semmi ilyen méreg, akkor nyugodtan bele öndöm a vodkát, semmi baja nem lesz annak aki issza?
Kifertőtleníti az üveget a vodka nem?
Na jó, de ha üresen állt, akkor telemehetett porral, és abból egy minimális is meglátszik egy tiszta italban.
Vagy ha le volt zárva, akkor befülledhetett, amitől erős bepállott szaga lesz, amit átvehet a pia.
Én legalábbis el szoktam öblíteni, jól kicsapatom, aztán teljesen kicsepegtetem, jól leszárítom, és úgy öntök bele bármilyen folyadékot.
Ja, és ha viszonylag tiszta, akkor vegyszert nem használok, mert fölösleges.
Fertőtleníteni tényleg nem kell, de lehet más szennyeződés is, fizikai szennyeződés, vagy erős szagok, stb.
Teljesen hibás az elméleted. A 70%-os etil-alkoholnak, s az etanolnak van fertőtlenítő hatása. Azaz egyes baktériumokat, vírust, gombát elpusztít. Magasabb (!) vagy alacsonyabb töménységben kevésbé fertőtlenít.
A koszos edényben nem a baktérium, vírus, gomba az elsődleges veszélyforrás. A víz egyébként jobban fertőtlenít, mint az alkohol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!