Az alkohol fertőtlenít? Ihatok bárki után pálinkát meg ilyesmit nem lesz komoly bajom?
Bár elképzelésem sincs, hogy miért innál bele egy "mocskos csöves" után egy pálinkásüvegbe, de azért foglalkozzunk a gondolattal.
1. Az alkohol esetében érdemi fertőtlenítő hatás csak 70 százaléknál magasabb koncentrációban várható. A pálinka alkalmatlan a fertőtlenítésre.
2. Ha így is lenne, akkor is csak lenyeled, de nem fürdesz meg benne. A szádon, arcodon, kezeden továbbra is megtalálhatóak lennének a "mocskos csöves" baktériumai.
Az alkohol természetesen 70% alatt is fertőtlenít valamennyire, ellenkező esetben 70%-os bort is lehetne erjeszteni. A legtöbb mikroorganizmus 10–20% alkoholban már elpusztul.
Elég valószínűtlen, hogy egy 40% körüli tömény fertőzött lenne (vagyis szívószállal ki lehetne inni az üvegből), de a csövesek általában gyengébbet isznak ennél, az meg kérdéses, hogy pl. egyes vírusok mit bírnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!