Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Akarunk sárgabarackból pálinká...

Akarunk sárgabarackból pálinkát csinálni, ki kell szedni a barackbol a magot?

Figyelt kérdés

2012. júl. 24. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
igen, ki kell szedni
2012. júl. 24. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
és ha nem szedjük ki az nagy baj?
2012. júl. 24. 17:35
 3/6 anonim ***** válasza:
mi is ki szoktuk szedni, de láttam már ahol csak a földről fölszedve dobálják a cefrés hordóba...mi nem így teszünk, bár a pálinkamester tudja, hogy mennyi barackmag szükséges a jó aroma kihozásához.a papa úgy csinálja, ahogy ő mondja.
2012. júl. 24. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 xperialaci válasza:
0%
Az attól függ, ha azt akarod hogy kemény darabok akadjanak meg a torkodon nem kell.De ha nem igen.
2012. júl. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

"és ha nem szedjük ki az nagy baj?"


És ha nem lesz jó a pálinkátok, az nagy baj? Ha nem gond, akkor rakjátok nyugodtan maggal a cefrébe...

Ha viszont zavar, hogy a barackmag a ciántartalma miatt tönkre vágja a pálinkátokat, akkor a magozás az egyetlen megoldás.

2012. júl. 29. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
ha 1-2 mag benne marad a cefrében az ugye már nembaj? mer nem szeretném átkutatni a 2 hordótXD
2012. júl. 29. 18:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!