Őszi barackból a lekvárt hogyan csináljátok és milyen tartósítóval és mennyit?
Figyelt kérdés
2009. szept. 15. 08:43
1/3 anonim válasza:
semmi tartósító. Megpucolom, felteszem főni, ha kicsit szétesett akkor teszek bele kb. 1/3 cukrot, felforralom, üveg, kidunsztolom. Ennyi.
2/3 anonim válasza:
Idén én új receptet próbáltam ki és nagyon bejött, úgy tűnik hamarosan kell még csinálnom. Kb. 1,5 kg sárga belű őszibarackot meghámoztam (tisztítás után lemértem 1300 gr lett) ,apró kockára vágtam és 2 dl muskotályos fehér borba dobtam. Főztem kb. 10 percig, majd tettem bele egy kevés őrölt szegfűszeget végül a Dr. Oetker 3:1 tartósítójával (előírás szerint használtam, azt hiszem 1250 gr gyümölcshöz ír 350 gr cukrot és a tartósítót)befejeztem. Így is főztem 4-5 percig, de látni fogod, hogy mikor éri el a barack azt az állagot, ami neked szimpatikus és ennek megfelelően akár tovább is főzheted. A lekvár egyébként így elég hígnak tűnik, de amikor kihűlt pont jó lett. Üvegek, lekötöttem és ( ez szerintem felesleges, de jobb félni, mint...) szárazdunsztba tettem.
3/3 anonim válasza:
Én is a Dr. Oetker dzsemfix-ével szoktam befőzni, egyszerű, forrástól számítva 1-3 percig kell főzni, nem kell dunsztolni csak 5 percre fejtetőre állítani az üveget és kész. Dzsem lesz belőle és isteni finom. Ja még annyit, hogy én meg se szoktam hámozni a gyümölcsöt, hanem van egy késes elektromos aprítóm (jó erős) beleteszem a megmosott, felvágott gyümölcsöt és fél perc alatt pépesre darálja. Így én egy nyáron többször nekiugrom többféle gyümölcsből a lekvárfőzésnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!