Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha le öntöm a tüzet forró...

Ha le öntöm a tüzet forró vízzel akkor elalszik vagy újralobban?

Figyelt kérdés
Mindig is foglalkoztatott ez a kérdés. Egyszer úgy volt hogy kipróbálom de nem mertem mert féltem hogy leég a lakásunk
2020. máj. 20. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Az atombombában is tűz és egy pohárnyi forró víz van. Ha leöntenéd, akkor atomrobbanást idéznél elő. Próbáld ki.
2020. máj. 20. 11:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs az a forró víz ami belobbantana bármit is, hisz tengerszinti nyomáson 100 fok esetén párolog és a tűzhelyben ettől alapból jóval magasabb hőmérséklet uralkodik. Meg hát mivel az égéshez kell hőmérsékleten kívül éghető anyag és oxigén is és még ha lenne olyan akár 1000 fokos vized és azt ráborítanád az éghető anyagra az eléggé kiszorítaná a levegőt és vele az oxigént is. Egy durván hősugárzó folyadékod lenne semmi több.
2020. máj. 20. 11:28
 3/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

Na itt azért lehet sokféle kimenetel.

De pont a víz hőmérséklete nem nagyon számít.

A víz mennyisége számít, plusz az, hogy mekkora, milyen forró tűzbe.

Ettől függően kioltja a tüzet, semmit nem csinál, csak gőzt, vagy valami csúnyábbat:

Ha a tűz elég forró, a vizet nem simán elpárologtatja, hanem elbontja, oxigénre és hidrogénre, ami ahogy kicsit visszahűl, újra elég (akár robbanva) vízzé.

2020. máj. 20. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a víz milyen meleg szinte alig számít, de legfontosabbat kihagytad, milyen tüzet?

Égő gázt? Mert ott jó eséllyel el sem oltod a tüzet, de ha sikerül eléggé elfojtanod a levegőtől a vízzel és elalszik, akkor ha csak nincs gyulladási hőmérséklet felett a közelében valami, akkor nem gyullad be újra.

Égő olaj? Inkább ne próbáld ki, ez esetben tényleg leég a lakás, nem hogy nem oltja el, kb felrobbantja és szétteríti a tüzet az egész lakásra.

Égő fa/papír/textil? Csak a víz mennyiségén múlik, hogy eloltja-e.

2020. máj. 20. 12:45
 5/5 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Egyszer úgy volt hogy kipróbálom de nem mertem mert féltem hogy leég a lakásunk"

Jogos, nem próbáld ki. Nem csak lakásban ne próbáld ki.

Udvaron sem.

Facán össze tud égetni a visszacsapó vízgőz is.

Eszembe jutott a haver, aki részegen gondolta, az abszolvált hat sör elég lesz a még aktív tábortűz oltására hólyagból, a tűz nem aludt ki, de a forduló szél révén a tábortűz az ő elülső felét epilálta, frufru, szemöldök, bajusz, pólóból kikandikáló mellszőr és a nyitott sliccen belül is.

2020. máj. 20. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!