Végülis így kell értelmezni a Csillagok között című filmet?
Nekem úgy jön le, hogy a film szerint a fekete lyuk nem más, mint egy 3D fölötti objektum, ami ugye úgy nyilvánul meg, hogy számunkra egy halálos esemény.
Valóban azért tép szét mindent, mert abban a dimenzióban nem értelmezhető a mi világunk és valójában nem pusztít, csak egy függvény van a horizont után.

Ezt mondom, hogy a súly se változik, csak átalakul 5D objektummá.
Köszi a választ!

"Valóban azért tép szét mindent, mert abban a dimenzióban nem értelmezhető a mi világunk és valójában nem pusztít"
Valójában az árapály hatás miatt tép szét mindent, ami tökéletesen értelmezhető a mi világunk fizikájával (és még csak nem is a fekete lyuk belsejében történik).
"Ezt mondom, hogy a súly se változik, csak átalakul 5D objektummá."
Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de ennek a mondatnak szerintem semmi értelme. (Én legalábbis biztosan nem tudom értelmezni.)

"csak egy függvény van a horizont után"
Ahogy ennek sincs különösebb értelme. Szerintem félreérted a filmet, szóval a válasz a kérdésre: nem.

Szerintem fölösleges ezotériás feltevéseket keverni a tudományba.
A fekete lyuk, a középpontja kivételével működik a mi fizikánkkal is.
Ami a középpontban van, azt meg valószínűleg később meg fogjuk fejteni.

A filmbeli fekete lyuk a film sztorija szerint egy, a jövőbeli emberek által kreált dolog, éppen a film története szerinti technológiai ugrásunk elősegítésére.
Mint fekete lyuk elég speciális jószág, mert elég nagy ahhoz, hogy "puha" fekete lyuk legyen, olyan mértékben "enyhe" árapály-hatással, ami egy embert nem szed atomjaira.
Az meg, ami az eseményhorizontján belül történik, némi tudományos alappal rendelkező dolog, de főleg sima sci-fi és abból is inkább -fi, mint sci-.
De ettől még jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!