Csillagàsz leszek?
Inkabb olvass ismeretterjeszto konyveket, tobbre mesz vele.
A csillagaszathoz kokemeny fizikai, kemiai, atomfizikai ismeretek kellenek, meg sok-sok turelem. Ja, meg egy elvegzett fizika vagy geologia alapszak, csillagaszati specializacioval. Hobbibol ezt biztosan nem fogod csak ugy elvegezni, foleg hogy nincs elokepzettseged.
NAGYON nehéz szak, magas szintű fizikai, matematikai tudás kell hozzá, és az sem árt, ha a többi természettudományos tárgy is megy, mert ezek összefüggnek.
Ha tényleg érdekel és van rá pénzed, megpróbálhatod. De tényleg nagyon jónak kell lenned a fent említett tárgyakból, különben csak csúszni fogsz, és igen, sajnos 500 ezer/félév a tandíj, ha elfogytak a támogatott féléveid vagy ha nem jutsz be az államira.
Nem érdemes. Sok csillagász van, kevés állással. Nagyon sokat kell tanulni az elméleti fizika területéről. Matematikai analízis is fárasztó nagyon.
Úgy lehetsz a legjobban csillagász, hogy veszel egy távcsövet és nézel galaxisokat. Elmélkedsz, hogy milyen távoli helyeket láthatsz és kik élhetnek ott. Én is ezt csinálom.
földtudomány vagy fizika bsc először
fizikáról nem tudok nyilatkozni, de földtudományon első félévtől volt nekünk csillagászattal kapcsolatos óra
egyiket sem tudod levelezőn tanulni
szerintem mindegyik másképpen közelíti meg a csillagászatot és az űrkutatást
gondolkodj el azon, hogy milyen területe érdekel
az asztrogeológiának pl. szerintem lesz majd jövője és az földtudomány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!