Szerintetek, melyik időmérés maradjon? A természetes, vagy a mesterséges?
Nem.
De az is számít, hogy nagyon az időzóna szélén vagyunk, és itt jobb lenne a nyári.
Az meg vicc, hogy nem akarunk a Balkánhoz tartozni. Ott vagyunk, nem?
Akkor azt az időt kéne használni.
"De az is számít, hogy nagyon az időzóna szélén vagyunk, és itt jobb lenne a nyári."
Ezt mire alapozzátok? Mindig ezzel jöttök, de nem értem miért jó az időzóna nyugati szélén lenni.
Amúgy meg: szerintem qrvára nem lenne jó nyáron este 10-kor még világosban feküdni, utána meg télen délelőtt 9 órakor cigiszünetben nézni a napfelkeltét.
Aki azt mondja hosszú délutánt akar: nézd csak meg egyszer, hogy NYISZ-ben is ugyan olyan sötét van, mire hazaérsz a munkából, és úgysem fogsz kutyát sétáltatni, meg olvasni a parkban december 29-én, délután 5-kor. (Ne kamuzz, hogy igen, tudom, hogy nem.)
# 12/14 [link]
Ha átugranánk a +2 órás időzónára, annak méginkább a szélén volnánk. Jó ez így ahogy van. Leszámítva az óraállítgatást.
#7 "Nincs annál nyomasztóbb, mint amikor télen az ember 4-ig dolgozik, és mire hazaér, már tök sötét van."
De. Amikor még világosban kell elaludni ahhoz, hogy kipihenten tudj felébredni a még sötétben. Megesz. Vagy ez, vagy a kialvatlanság a hét végére.
Az a "természetes", ami nincs állandóan variálva. Akár nyári lesz, akár téli az állandó, a szervezet hozzászokik, így az, hogy a téli az "eredeti", az nem jogos érv.
Az emberek biológiai órája csak az átállásokkor "hülyül meg".
Szimplán azt kell nézni, szervezésileg, gazdaságilag melyik zónához érdemes tartozni.
Az újszülöttnek minden vicc új. A következő generációknak édesmindegy, mi volt a régi időszámítás.
"Az meg vicc, hogy nem akarunk a Balkánhoz tartozni. Ott vagyunk, nem?"
Te lehet. Én nem.
Amúgy meg az kamu, hogy bárki megérzi az átállást, és baja van tőle. Én többször utaztam már 8-9 óra időeltolódásba is, és még azt sem éreztem meg, nehogy már egy vasárnapi egy óra váltás bárkinek feltűnjön... Ez csak hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!