Csinálunk hidrogén autót? Mikor akartok? Mi a véleményetek az ötletről? Esetleg mágnesautót?
Sokan aggónak, hogy mi lesz a jövővel... És ti miért nem léptek valamit?? Örökmozgó autó? Vagy valami, amivel nem lehetne ennyire kizsákmányolni minket?
Pénz kérdése vagy más??? Ez nem vicc... Nem akarok 500Ft/deciliter benzinárat fizetni...
Én úgy látom, hogy a kedves kérdező nagyon érdeklődő és lelkes. Ez nagyon jó tulajdonság, örülj neki!
Viszont az is látszik, hogy a tudásod még nagyon az alapoknál van. Ezért szerintem kezdj el tanulni, olvasni sokat. Ne csak Tesláról, hanem minden másról is ami érdekel. Ha olvasol kicsit, akkor a legtöbb itteni kérdésedre választ kaphatsz.
Amire meg nem, azt meg a tudásod birtokában segíthetsz majd megválaszolni.
A kérdésedre válaszolva szerintem a hidrogén nem jó módja az energia tárolásának, hiszen az előállítási energiájához képest keveset ad ebből vissza.
Én is az elektromos autókra szavazok, ha már mindenképpen új dolgot akarsz kifejleszteni.
A benzin árának háromnegyede az adó!
Amerikában miért olyan olcsó? Pedig benne vannak az ottani munkabérek is! Azért, mert ott 5% adót vetnek ki rá.
Ha most felfedeznél egy ingyen energiát, arra is legalább ekkkora adót vetnének ki, ezután majdnem ugyanilyen drága lenne: pl. csak a szólamok mennek a környezetkímélő közlekedésről - közben viszont az elektromos autókra ugyanolyan súlyadót vetnek ki, mint a benzinesekre! Csak nem cm3 után számolják, hanem KW szerint.
Pedig ezek az autók amúgy is drágák... biztos jól el fognak terjedni így, ha még jól meg is adóztatják a támogatás helyett.
Azt ugye tudod, hogy ha magadnak építesz szélturbinát, naperőművet, az után is adóznod kell? Persze az ÁFÁ-n kívül, mert arra sincs támogatás. Csak a napkollektor (amelyik meleg vizet ad) adómentes (de ÁFA arra is van).
A hidrogén pedig nem csak drága, de nagyon veszélyes is: simán átmegy a fémen, de közben még rideggé is teszi. Csak úgy működhet jól, ha ott helyben állítod elő (mondjuk metánból), majd üzemanyagcellában használod fel.
Ha olcsó autót akarsz, arra viszont ott a megoldás, használják is néhányan: a kazán. Vagy gőzautó - vagy gázos. Utóbbi esetben a fát el kell gázosítani, és ezzel megy az autó. Mindkettőre van példa (más is utálja a benzinre kivetett sarcot, és megoldotta magának).
Hulladékfával simán elmegy bárhol - csak indulás előtt kell egy negyed óra, míg beindul a kazán és energiát tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!