Baktériumtenyésztés otthon - jól csináltam?
Szeretnék egy házi kísérletet elvégezni, különféle felületekről mintát venni és kitenyészteni a bacikat. Már megcsináltam, de van mindenem még, szóval ha rosszul csináltam valamit, tudok újat csinálni. Nem találtam a neten pontos leírást, így emlékezetből csináltam: 10g agaragar port kb. 2 dl vízbe raktam, és ezt a mikróba kb. 3/4 percre. Fel is forrt, kicsit ki is futott, de jó zselés állagú lett. Ezt 2 petri csészébe raktam és megvártam, míg kihűl. Mikor kihűlt, beleraktam a mintát (belenyomtam az ujjam az egyikbe koszosan, a másikba kézmosás után). Ráraktam a tetejét, felfordítottam és így beraktam egy dobozba, amiben sötét van, a dobozt emg a radiátorra egy hőmérő társaságában, 32 fok van rajta. Most várok. Meddig kell várni, mikor kezd látszódni valami?
Ha msáhogy kellett volna csinálnom valamit, akkor mit, hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!