A Nap nagyrészt hidrogénből van.
És tud egy ilyen trükköt:
1 db H + 1 db H = 1 db He + oltári sok felszabaduló energia.
Kell hozzá némi nyomás meg hőmérséklet.
Beteg módon sok nyomás meg hőmérséklet.
A Napban meg ez megvan, lévén nehéz mint az állat és gravitáció révén rohadtul nyomja a saját belsejét.
Mi is tudunk ilyet itt a Földön.
Csak sajnos nem folyamatosan, csak egy pillanatra.
Akkor is kell hozzá a q nagy hőmérséklet meg nyomás.
Azt meg egy atombomba csinálja.
Az meg beindítja a hidrogén-hélium fúziót.
Az eredmény így néz ki:
Láthatóan ipari energiatermelésre nem túl baráti.
A tudósok ma azon dolgoznak ezerrel, hogy ezt meg tudják csinálni durranás nélkül, folyamatosan, mint a nap is.
Csak még nem megy.
De előbb-utóbb összejön.
Mert elég nagy ahhoz, hogy a közepében energiatermelő folyamat működjön.
A Nap legnagyobbrészt hidrogénből áll. Ez alakul át héliummá, és nagy mennyiségű energia keletkezik, ami egyrészt nem engedi összeroskadni a Napot, másrészt kb. hatezer fokon tartja a felszínét.
De pl.:
dellfil
Ha a részletek érdekelnek, akkor egy ilyen folyamat zajlik a Nap belsejében, ami energiafelszabadulással jár:
Ezt az energiát érezzük többek között fényként és hőként.
Azért kíváncsi volnék, miféle zsenik nem találják megfelelőnek a válaszokat. És miért? Nagy a csend. Jó lenne, ha a hibákra felhívnák a figyelmünket, hogy többé ne kövessük el. Előre is nagyon köszönöm. :)
dellfil
Nem fogják.
A pontozás itt sokaknak unaloműző hobbi és semmi köze a komment értékéhez.
Én spec az #1-esen kívül mindent zöldítettem, mert minden válasz korrekt. Még a főzőset is, mert jót vigyorogtam. :D
Elsőre nem nyomtam semmit, mert az égés és a magfúzió két külön dolog.
De azért teljesen az sem rossz, tényleg a hidrogén a "fűtőanyag".
Így van ahogy mondod. "...mert főzni nem tud." Arra én is rázöldítettem. :) Ezért most - "pontozásilag" - topon van. :D
(Amúgy letörölhetnék az állukon csorgó nyálat... :DDD)
dellfil
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!