Szerintetek ennek az egész koronavírus dolognak mi lesz a vége, ha reálisan nézzük?
Én spec nagyon-nagyon messze vagyok a pániktól. :)
Az immunrendszerem az átlagnál kicsit jobban dolgozik, miközben a családom, kollégáim sorban ki-kidőlnek minden tipikus járványhullámnál, fosós-hányós, influenza stb., én általában maximum egy egy-két napos taknyoskodással megúszom a dolgot.
Nem is vagyok a veszélyeztetett korosztályokban.
Csak nem hiányzik még egy plusz nyavalya a többi szokásos mellé.
Wadmalac, azóta kiderült egysmás. Sajnálom de mint kutató kollégák csődöt mondtunk😃
Ezek szerint 9 napig is képes túlélni (virulens maradni) a SARS pl egyes felületeken.
Az az epsilon nem csak epsilon, hanem akár reális kockázat is lehet.
Mondom ezt úgy, hogy itt van előttem egy Pack, Poste Italiaból, 22-26 között Milanoban vesztegelt a postán.
Megfürdettem Bradosepttel, (kesztyűben, és köpenynben) hamarosan kapja a Hypo kezelést a doboz.
A belseje talán nem fertőzött mert 20-án lett feladva, akkor még nem volt Délen fertőzés.
Szóval Wadmalac, neked volt igazad... még ha kínából kicsi is az esélye a dolognak.
Hát, nem mondanám, hogy örömmel hallom, ha ebben a témában igazam volt.
Az én csomagjaim mondjuk 20-40 napot utaznak, szóval azért kisebb a kockázat.
De akkor azért továbbra is szorgalmasan letörölgetem az alkohol-spray-vel.
:)
Ki mondta ezt? Egy szóval sem írtam ilyet.
Viszont egyáltalán nem epsilon esély, mivel itt minden ember (köztük én is kutatóként, ráadásul vírusokkal is foglalkozunk...az a szerencse mérnök diplomám van😃) azt írtuk, hogy 0% esélye van a csomagon történő épenmaradt vírusokra.
Az, hogy mennyi az esélye, hogy cseppfertőzéssel aztán a partikulumok eljutnak az emberre, azt nem tudjuk. Mondjuk megkapom a csomagot, összetapogatom aztán bekajálok a mekiben és lenyalom a kecsapot az ujjamról...
Erre senki nem tud valid statisztikát hozni.
Arra viszont már tudunk, hogy kis kópiaszám is elindíthat egy vírusfertőzést.
Az epsilon esély innentől arra vonatkozik, hogy éppen szerencsétlenül alakul-e ez a helyzet.
"Az epsilon esély innentől arra vonatkozik, hogy éppen szerencsétlenül alakul-e ez a helyzet."
Ennyi.
Akkor abból baj nem lehet, ha az ember azt a nagyon kicsi esélyt csökkenti.
Mint ahogy durva villámlásban nem kolbászolok a kertben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!