Mi ez az egész?
Szóval leírom úgy ahogy a fejembe van.
Nagyan érdekelnek a következő dolgok:húrelmélet,szuperszimmetria,relativitás elmélet,eséményhorizont,mindenségelméletszóval a világ megismeréséhez vezető elméletek.Van e itt olyan akit szintén érdekelnek ezek a dolgok,és ua van,akkor írjátok le,hogy szerintetek mi ez az egész?Mi a világ?Mi folyik körülöttünk?Mi azaz anyag?Hogy keletkezett a mindenség?
Úgy érezzük, hogy jelenleg nagyon kezdő szinten vagy ahhoz, hogy ebből bármit is megérthess.
Egy jó természettudományos gimnázium ajánlott elsőnek.
Szerintem jó dolog, hogy egyáltalán érdeklődtök.
Elég sokszor volt már itt ilyen téma, főleg a relativitás: nézzétek vissza.
Ha elolvastátok, akkor kérdezzetek.
De én csak azt kérdezem,hogy szerintetek,hogy keletkezett az univerzum.
Még jó,hogy nem értek a húrelmélethez,nem vagyok fizikus,csK simán érdekel.
"szerintetek,hogy keletkezett az univerzum."
Nem olyan rég volt itt ez a kérdés.
Röviden: ősrobbanással, egyetlen picike pontból.
Ennyi neked elég?
Közülünk senki nem fogja itt leírni Neked, hogy mik ezek a "következő dolgok".
De van egy jó hírem: a Wikipédiát (és a Google-t) Neked találták ki! Linkek láncolatán át, ill. a keresővel bármelyiknek utána nézhetsz. Pl.:
Ha tudsz angolul, akkor még részletesebben, megbizhatóbb forrásból tájékozódhatsz.
Ha összeszámolom, hogy hány dolog van, ami az embert érdekelheti, hát az jön ki, ha egy embernek száz élete lenne, akkor se jutna a feléig. Ezért minden ember kénytelen szelektálni, mi érdekelje. Főleg olyant érdemes választani, aminél van remény a megértésre és az abból következő hasznos cselekvésre.
Sajnos azonban az ember agya úgy működik, hogy nem a hasznos, hanem a tetszetős dolgok érdeklik. Ebből aztán számos probléma adódik, és ezek közül még a háborúk a kisebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!