Van kedvenc matematikai sejtésed?
Figyelt kérdés
2019. dec. 21. 21:28
2/8 2*Sü válasza:
A Goldbach-sejtés. Leginkább azért, mert a megfogalmazása roppant egyszerű – bármelyik 2-nél nagyobb páros szám felírható két prímszám összegeként –, mégis eléggé nehéz dió. Ráadásul úgy tűnik, kapcsolódik egy másik, eléggé ismert sejtéshez a Riemann-sejtéshez.
Meg nem mellesleg Aposztolosz Doxiadisz írt egy jó kis regényt Petrosz bácsi és a Goldbach-sejtés címmel, amit ugyan nem olvastam, de anno hangjátékként leadta a rádió, és akkor valahogy megtetszett. Lásd: https://www.youtube.com/results?search_query=petrosz+b%C3%A1..
4/8 anonim válasza:
Hogy megbukok a matek érettségin
7/8 anonim válasza:
Emberek,én olyan rohadt királyak tartom a matekot,de sejtésem sincs,hogy hogy van,mit lehet és mit nem,mit tegyek,hogy penge legyek matekból? Eskü érdekelne,de mint mondtam hülye vagyok :D
8/8 dq válasza:
P != NP, vagyis pl egy Hamilton kör létezése nem dönthető el a gráf méretében polinomiális időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!