Az ősrobbanás előtt az anyagot mi tartotta egyben?
Figyelt kérdés
Ahhoz hogy ősrobbanás legyen,egy helyen kellett lenni az összes anyagnak.Azt mondják a tudósok,hogy ez a "hely" kisebb volt,mint egy szubatomi részecske.Na de mi tartotta ott?Ennek e részecskének a gravitációs ereje?2010. júl. 19. 14:02
1/10 anonim válasza:
a GUT-erő... állítólag. ez a Nagy Egyesített Elmélet, amely egymagában foglalja az Erős és Gyenge kölcsönhatást, a Gravitációs és az Elektromágneses erőt. abban a "pillanatban", térben csak ez az egyetlen, hatalmas, homogén erő létezett... asszem
2/10 anonim válasza:
Sose tudjuk meg pontosan, csak találgatunk...
3/10 anonim válasza:
A kis helyen való tartózkodás, lehet, hogy csak rövid ideig tartott.
Egy előző világegyetem összezuhant, majd pedig ütközést szenvedvén (amit nagy bum nak mondunk) ujból kitágult.
Ez saját gondolat.
4/10 hasasasa válasza:
hogy mi tartotta egyben???
hát chuk norris marka
5/10 anonim válasza:
has megint alkotott....namind1
Egy kis korrigálás:
Az ősrobbanás előtt nem létezett anyag, csak energia.Az anyag az ősrobbanás után jelent meg mikor is az antianyag és az anyag mennyisége között a szimmetria sérült, az anyag javára.
Hogy mi tartotta össze azt a végtelen mennyiségű energiát?Nem tudni. Viszont a GUT az nem is rossz lehetőség. Lehet ebben rejlett az egyensúly.De ezen még gondolkodni fogok vagy kiolvasok még egy könyvet.Már csak azért is! :)
18/F
6/10 hasasasa válasza:
jól teszed hátha rájösz és kapsz egy nóbel díjat
7/10 anonim válasza:
villanykörte válasza a legvalószínűbb. A fekete lyukak mindent elnyelnek, de az anyga ugye nem vészel! Lehetséges, hogy a feketelyukak olyan mértékben görbítik meg a teret (végtelen mértékben), hogy a tér-idő szövet átszakad, s az ott eltűnő anyag egy nagy bumm keretében új univerzumként vagy az univerzum egy másik pontján gamma sugárzásként tör elő (fehér lyuk). (GRB)
8/10 anonim válasza:
Nem értelmezhető az ősrobbanás "előtt" kifejezés, mivel az idő nem elkülőníthető a tértől, s az ősrobbanás előtti idő nem létezik, nem volt tér se idő, nem volt téridő.
9/10 anonim válasza:
Az Ősrobbanás "előtt" még nem létezett anyag.
10/10 anonim válasza:
És ezt honnan tudjátok? Lehet, hogy az Anti-anyag mértékletes veszítését követően lett a "nagy bumm". Egyébként a fekete lyukról ötlet: Egyes pulzárok olyan gyorsan forognak, hogy az anyagot elnyelik és hasonló gravitációs erővel/mérettel-tömeggel rendelkeznek, mint a fekete lyukak. Ki tudja, a fekete lyuk egy olyan égitest, amely ugyebár elnyeli az anyagot, de annyira gyorsan forog, hogy a fény sem tud távozni, nem pedig mert LYUK... Szerintem elég idióta ötlet ez a lyuk dolog, én ezen agyaltam és kb 10 perc mulva erre a magyarázatra jutottam ezt illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!