Léteznek galaktikus vagy szubatomi életformák/vírusok?
Nem valószínű. Semmi nem utal ekkora méretű életformára.
Kellene lennie mérhető kommunikációnak, de nincs.
Szubatomi szint is hasonló.
Maximum valami energia / sötét anyag életformát tudnék elképzelni a két végleten.
Nem, ahogy az előző is írja.
Olyan lény sincs, ami nem RNS, de olyan van, amelyik nem hármas kódolású.
...erről még én is keveset hallottam.
Létezik kettes kódolású, de az ugye nem tud kódolni minden aminosavat.
Létezik négyes kódolású is, de az meg szükségtelenül bonyolult.
A mai normál élőlények mellett már egyik sem fordul elő, nem bírják a versenyt.
Amikor még nem volt ennyire ismert az atom szerkezete, azt a Naprendszerhez hasonlították.
Ekkor volt olyan hit, hogy az atom elektronjain is lehet élet, mint bolygóinkon - és a Naprendszer valamilyen nagy élőlény egy atomja.
Az atom és a Világegyetem jobb megismerésével ennek a hitnek befellegzett.
Ha többet megismerünk a világegyetemből, előfordulhat, hogy a mai definíciónkat az életre erősen át kell szabni.
De egyelőre ennek nincs alapja, ahogy meg ma definiáljuk, úgy nem ismerünk földön kívüli életet.
Még.
Azért azt megjegyezném, hogy idegen vírus velünk nem nagyon tudna mit kezdeni.
A vírus működéséhez alapvető a genetikai rokonság a fertőzendő gazdasejttel, egy idegen evolúció örökítőanyaga pedig igen valószínűtlen, hogy kompatibilis legyen a mienkkel.
Idegen baci viszont csak megfelelő életkörnyezetet és tápanyagot igényel, hasonló szén-fehérje alapú életformák közt genetikától függetlenül is lehet életképes földi környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!