Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A hasi szőrök is idegpályáknak...

A hasi szőrök is idegpályáknak a meghosszabbodásai?

Figyelt kérdés

Meg a lábi, meg a kari? Stb?

Előre is köszönöm.

2019. nov. 15. 20:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mivan?

Egyáltalán nem idegpályák meghosszabbodásai :D honnan vetted ezt?

Szőrtüszőkből nőnek ki. A bőrben különféle idegvégződések vannak, mechanoreceptorok, fájdalomreceptorok, hőreceptorok stb... amik valóban szenzoros idegvégződések... de nem a szőrszálak 😃

2019. nov. 15. 20:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ment a zöld:) ;hát én azt hallottam, hogy a hajunk az az idegszálainknak a meghosszabbodásai.

Aki ki tudja egészíteni még valamivel, kérem, még írja! :)

2019. nov. 15. 20:52
 3/8 EagleHUN ***** válasza:
100%

"a hajunk az az idegszálainknak a meghosszabbodásai"

Ne higyj annak aki ezt mondta, ugrat illetve viccel veled. :D

2019. nov. 15. 21:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, erre is ment a zöld :)

Viszont mégegy, illetve még kettő. Tehát még most az jutott eszembe, hogy pl akkor ha pl valaki sokat stresszel esetleg, és hullik a haja, vagy megőszül tőle idejekorán 1-2 hajszála, hogy akkor mi a szitu.

Ja és tényleg, még ezeken kívül egy 3. is, hogy pl volt valami ilyen, hogy valahol indiánokat alkalmaztak ilyen felderítős bevetésekre, és parancsba volt adva, hogy vágják le a hajukat, de akkor már nem működött olyan jól az intuíciójuk, úgyhogy hagyták, hogy megnövesszék a hajukat újra, és akkor utána azóta tilos lett, hogy levágják a hajukat.

2019. nov. 15. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

,,a hajunk az az idegszálainknak a meghosszabbodásai" - Kicsit off, de erről eszembe jutottak a StarCraft protoss-ai. :D

A haj őszülését a melanociták visszafejlődése, a pigmentek számának csökkenése okozza. Minél idősebb valaki, annál kevesebb melanin termelődik, így a haj elveszti színét.

Olyanról én is hallottam, hogy a stressztől (elvált s realizálta, hogy egyedül marad 2 gyerekkel) megőszült valaki pár nap leforgása alatt. De ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy a haj a idegpályák meghosszabítása lenne. :D (mert nem az...)

A stressz elég fura dolgokra képes, nekem pl a menstruációm egyszer 2 héttel korábban jött meg miatta...

2019. nov. 16. 00:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy egy kis logikával ez az idegpályás dolog könyen megdől, ha egy kicsit belegondolsz. A hajban se érző se mozgató ideg nincs, mert nem tudod mozgatni, s nem érzel vele fájdalmat (pl hajvágáskor)
2019. nov. 16. 14:09
 7/8 dellfil ***** válasza:
100%

"... hogy pl volt valami ilyen, hogy valahol indiánokat alkalmaztak ilyen felderítős bevetésekre, és parancsba volt adva, hogy vágják le a hajukat, de akkor már nem működött olyan jól az intuíciójuk, úgyhogy hagyták, hogy megnövesszék a hajukat újra, és akkor utána azóta tilos lett, hogy levágják a hajukat."

Erre meg az a legvalószínűbb válasz, hogy az indiánok nagy becsben tartották a hosszú hajukat. Ezért, ha erőszakkal levágatták velük az nagy frusztrációt okozott nekik. Ilyen stresszesen meg nem tudtak teljesíteni.

Te sem vagy képes jó teljesítményre, ha pl. bohócruhában kell a feladatodat megoldanod. Persze, ha csak nem bohóc vagy.

Amúgy meg: "Aki tud, az klottgatyában is tud..." :D

dellfil

2019. nov. 16. 18:07
 8/8 A kérdező kommentje:
mentek a zöldek
2019. nov. 17. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!