Milyen szinten értesz a fizikához és a matematikához?
Matekból van egy 78%-os érettségim, de ma már nem tudnám megírni annyisra... Ha tanultam volna, a matekot, vagy legalább érettségi előtt nézegettem volna a dolgokat, lehetett volna jobb is, de leszartam :S
A gimis fizikáról csak halvány emlékfoszlányaim vannak, csak 7-8-ban tanultam rá rendesen (azokat a dolgokat még most is tudom), gimiben már leszartam "úgyse számít sehova"-alapon, meg a tanár is úgy volt vele, hogy akinek nem számít, annak nem kellett tanulnia.
Mi alapján mérjük a szintet? :)
Egyetemen 4,5 voltam belőle.
Figyelembe véve, hogy az emberek hány százaléka fizikus, vagy hasonló és, hogy egyetemen mennyire voltak jó eredményeim, akkor elvileg bőven bent kéne lennem a felső 10%-ban.
De ezt egyáltalán nem érzem, hogy így lenne.. sőt... én kifejezetten kevésnek érzem a fizika és matek tudásom.
Érettségi: matek 100%, fizika 96%, persze mindkettő közép.
Programtervező matematikusként végzek (minden matekos tárgyammal végeztem már, meg lassan a szakkal is), itt elég keményen tolják az analízist (mint a vegyészeknek, ami keményebb, mint a matek szakon), meg a diszkrét matekot, azokból viszonylag jó vagyok, de nem terveztem soha a doktori iskolát, főleg nem matekból. Fizika érdekel, olvasgatok mindenfélét, de nem _tanultam_ a középiskola után.
5.-ben nagyon jó voltam matekból.Szerettem is , és tanárnőm szerint olyan dolgokra jöttem rá, amelyekre ő hosszas gondolkodás után sem jött volna rá.
Most végeztem a hatodikat, de most inkább a fizikát szeretem. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy megalkottam egy egyszerű gépet, ami tulajdonképpen nem más, mint az Archimédész-csavar elbonyolítása és automatikus működtetése.
Hát országos döntőkön végeztem első 10-ben matekból.
Fizikából is jó vagyok, de versenyen nem voltam. :)
De a nagy kedvenc marad a kémia. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!