Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ősrobbanás előtt nem...

Az ősrobbanás előtt nem létezett sem tér, sem idő?

Figyelt kérdés
Ha robbant, akkor mi robbant, mi volt a robbantó erő, mit kellett legyőznie, hogy szétessen és akkor most mi tartja össze a részeket.
2010. júl. 16. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

A tér és idő jelenlegi formája biztosan nem. Mivel minden amit ismerünk az ősrobbanással, vagy azóta jött létre, megtippelni sem tudjuk, hogy mi lehetett előtte.

Az ősrobbanás elmélet szerint egy felfoghatatlanul kicsi pontba összesűrűsödött hatalmas energia létezett, de hogy tényleg így volt-e, és ha igen, akkor mi okozta az ősrobbanást, illetve az az előtti állapot meddig állt fenn, nem tudjuk. Az időt valamihez viszonyítani kell, ami periodikusan változó kell legyen, és ilyen létezéséről nem tudunk, az ősrobbanás elmélet szerint nem is volt. Így idő sem.

2010. júl. 16. 11:35
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Viszont hozzá kell tenni, hogy csak következtetnek visszamaradt energiákból (azt hiszem) hogy mi történhetett, egyébként senki nem tudja, hogyan "keletkezett" a világunk.
2010. júl. 16. 11:46
 3/14 anonim ***** válasza:
61%
Én is többször megjegyeztem, hogy az ősrobbanás elmélet szerint van így. Mivel az elmélet még nem bizonyított, nem lehet elfogadni igazságként.
2010. júl. 16. 11:48
 4/14 anonim ***** válasza:
5%
Nem volt semmiféle ősrobbanás ez csak egy kitalált mese
2010. júl. 16. 11:53
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

11:53

Van jobb ötleted? Olyan, aminek megfelelnek a jelenlegi felfedezéseink? Esetleg van új felfedezésed, amivel együtt valószínűbb a te elméletednek? Tudod bizonyítani?

Persze, hogy kitalált dolog. Az is igaz, hogy még nem bizonyított, de egyenlőre nincs valószínűbb elképzelés. Így kezdte a a gömbölyű Föld, a heliocentrikus világkép és az evolúció is. Mára bizonyított, hogy a Föld nem lapos és nem a világegyetem középpontja, ahogy az is, hogy az élőlények alkalmazkodnak környezetük megváltozásához.

2010. júl. 16. 12:01
 6/14 anonim ***** válasza:
30%
A robbanásról született egy elmélet,most nemtudom jobban elmondani, de kb. arról van szó hogy a pont külselyén nem jutott ki fény.Aztán valamimiatt kijutott és felszakította az oldalát a mindenségnek.
2010. júl. 16. 14:43
 7/14 ToXeN ***** válasza:

Tudósok kiszámolták hogy rengeteg milliárd év múlva (rengeteg nullával - "googol" év), az egész univerzumban sötétség lesz, ahogy az tágul, hűl, a csillagok kialszanak, míg végül csak a fekete lyukak maradnak, semerre nem lesz egyetlen fénypont sem! És ahogy telik az idő az atomokat alkotó összetevők is megszűnnek létezni, elbomlanak, ez igaz a foton-ra is! Az utolsó dolog ami marad a fekete lyuk, de még ez sem marad meg örökre, egyszer azok is eltűnnek... Na most a tudósok azt mondják még a vákuumból is energia szabadul fel nagy ritkán, és ahogy telik az idő egy egész atom is létrejöhet, és ha eleget "várunk" egy teljesen új Ősrobbanás is bekövetkezhet (állítólag kiszámolták hogy mikor, 1056 darab nulla van az egyes után)

Ez nem az én agyam szüleménye, én csupán leírom amit olvastam, megdöbbentő? igen, megtörténhet? van alapja...

Itt a teljes cikk angolul: [link]

2010. júl. 17. 12:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az ősrobbanás előtt nem létezett sem tér, sem idő?"

A kérdés, ha belegondolsz, kissé képtelen, ugyanis az ősrobbanás "előtt" fogalma maga értelmetlen, hiszen az a szó, hogy "előtt", időbeli viszonyt jelent, az idő kezdete viszont az "ősrobbanás" időpontjával esik egybe.

Éppen ezért fel sem merülhet a kérdés, hogy "ha robbant, akkor mi robbant", mert a robbanással kezdődik az idő.

2010. júl. 17. 22:47
 9/14 hasasasa ***** válasza:
de ha nem lesz anyag akkor mi fog megint ősrobbani?
2010. júl. 18. 14:50
 10/14 anonim válasza:

Egyes feltételezések szerint a jelenlegi világegyetem előtt is létezett egy, a miénkhez hasonló univerzum. Erre matematikai számításokból következtettek. Az ezelőtti univerzum nem tágult, hanem zsugorodott. Ebben az esetben nem beszélhetünk ösrobbanásról, hanem Nagy Visszapattanásról. Ebben a korábbi univerzumban a gravitáció, ami folyamatos zsugorodásra késztette, a téridő kvantumtulajdonságai miatt, taszítássá alakult át. Ezt nevezhetjük ösrobbanásnak, ami a mi univerzumunk fejlődését indította be.

Ez az elmélet még nem bizonyított teljesen, viszont számomra ez tűnik a leglogikusabbnak és a legvalószínűbbnek.

2011. júl. 24. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!