Most akkor kik szellentenek többet, akik nagyon sok húst esznek vagy akik nagyon sok zöldséget?










A fingást főleg a növények okozzák: bab, lencse, borsó, kukorica. Nem véletlen a mondás: "fingik, mint a zabos ló".
Ezt követi a tojás és a tejtermékek, amik szintén elég sok gázt fejlesztenek a bélben.
A magyarázat? Ezeknek az anyagoknak a bomlástermékei olyan baktériumokat táplálnak a bélben, amik gázt fejlesztenek. A bélgáz, ha jól tudom, javarészt metánból, kéntartalmú szerves vegyületekből áll, de elvétve szarmolekulák is előfordulnak benne.





#2 +
És továbbá a magas rost tartalmú és ezért nehezen emészthető ételek (amik szintén növények) "fésülik" a bélbolyhokat és bár ez önmagában egészséges is, de közben a lerakódott dolgokat felszabadítják melyek rothadnak mielőtt kiürülnek.










lusz mindenkinek kicsit eltérő a bélflóra összetétele, szeméylenként is változik időről időre.
És az is befolyásolja, hogy mennyi gáz termelődik. Ezen a módon ugynattól a kajától is lehet két embernél vagy akár egyetlennél is alkalmotól függően más az eredmény.
Néha semmi, néha meg a legdurvább merénylet Ypern óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!