Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amikor elkezdték a cigarettáka...

Amikor elkezdték a cigarettákat reklámozni, hogy gondolták hogy nem egészségtelen?

Figyelt kérdés
2019. aug. 27. 18:56
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Én is dohányoztam, sokszor hónapokig, és mindig jó erőset, vagy tekertet szívtam. E-cigiztem is egy pár hétig, éjjel-nappal azt szívtam, már rosszul voltam a nikotintól, reggelente remegtem, ki se keltem az ágyból az volt az első hogy csukott szemmel nyúltam érte. Sokszor abbahagytam, bármi gond nélkül, az első pár nap van bennem az érzés hogy cigiznék, de sosem kellett nagy erőt vennem magamon hogy megálljak. Az erő az élethez való motiváció találáshoz kellett, és amikor nem voltam már annyira depis, lefoglaltam magam értelmes dolgokkal, nem is gondoltam a cigire.
2019. aug. 27. 21:20
 12/24 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ha megnézed, minden fogyasztási cikk egészségtelen valamilyen szinten. Ennek ellenére reklámozzák. Idehaza az alkoholnak nagy múltja van, tehát a cigarettát démonizálják. Dohánytermő területeken nyilván inkább az alkohol lesz a mumus. De nyugodtan ide lehet sorolni az édesítőszeres vackokat, az E-betűs kajákat, a génmanipulált terményeket stb.
2019. aug. 27. 21:56
 13/24 anonim ***** válasza:
47%

Annyi minden nást is reklámoztak...

[link]

2019. aug. 27. 22:06
 14/24 anonim ***** válasza:
2%
A tüdőrákosok 46% nem dohányzik.. A diferencia 4% ! Ez statisztika. Na nem állítom hogy teljesen egészséges dolog! Nekem elég sok ismerősöm volt az utóbbi időben akit tüdőrákkal diagnosztizáltak és soha nem gyújtott rá. Volt akinek a felesége volt beteg, és mikor ment látogatni, négyen voltak a szobában, ebből egyedül a felesége volt dohányos de ő is napi 5-6 szál. Ezzel szemben ismerek olyanokat hogy 50-éve szívja és semmi baja. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem egészséges dolog. Ezt egyébként patológusok is elismerik állítólag. A COPD-ről egy orvos azt mondja, hogy egy szakmai írásban az szerepel, hogy a dohányosok 15% érintett, de 4-sorral lejjebb úgy folytatja a szakvélemény hogy a dohányosok betegsége. 4-sorban ilyen ellentmondás..
2019. aug. 27. 22:13
 15/24 anonim ***** válasza:
97%

"A tüdőrákosok 46% nem dohányzik.. A diferencia 4% ! Ez statisztika."

Az a baj, hogy a statisztikával midenkit meg lehet etetni. Úgy tekerheted meg csavarhatod a számokat, hogy a témában kicsit sem jártas emberrel azt hitetsz el amit akarsz.

Elfogadom azt amit írtál, 4% a differencia. No de, mennyi ember dohányzik?

Most csak egy gugli keresés után: a felnőtt lakosság 28%-a. Tehát a 28% dohányos adja ki a tüdőrákosok majdnem felét. Tehát egy dohányos 2x akkora eséllyel lesz tüdőrákos (felfele kerekítettem, de érted a lényeget).

Plusz arról sem szabad megfeledkezni, hogy a dohányzás nem csak tüdőrákot tud okozni. Szájrák, gégerák, magas vérnyomás, szívbetegségek, érbetegségek, rengeteg tüdőbetegség stb.

Tehá amit mondani akarok: a dohányosok közül sem mindenki lesz tüdőrákos, de hogy a dohányzással összefüggésbe hozható dologban fog meghalni, az szinte biztos.

2019. aug. 27. 22:36
 16/24 anonim ***** válasza:
97%

#14 Valami hivatkozást tudnál erre adni, mert én ezzel szöges ellentétben állót találok csak:

[link]

2019. aug. 27. 22:39
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor abbahagytam. :D Egyszer fogod abbahagyni, de azt csak akkor tudod mondani, ha kb 30 évig nem gyújtottál rá.
2019. aug. 27. 23:13
 18/24 Wadmalac ***** válasza:
94%

A reklámok ma már sokféleképpen vannak szabályozva, de régen szinte csak úgymond betyárbecsület kötötte őket, az meg csak arról szólt, a reklám lehetőleg ne hazudjon. Szóval a termék előnyeit kiemelve hallgathat a hátrányairól.

A dohányzás kúl.

A dohányzás megnyugtat.

Ha ezt a speciális márkát szívod, akkor elitnek érezheted magad.

Stb.

A dohányzás károssága mindig is ismert volt. Legfeljebb nem minden aspektusa. Amíg a rák, mint olyan, ismeretlen volt, addig természetesen a dohány rákkeltő hatása sem volt ismert. De a fuldokolva harákoló, korán haló láncdohányosok ismertek voltak.

Azért a reklámban hazudozásnak is van hagyománya.

Az 1930-as években egy malátakávé-gyártó hatalmas reklámkampánnyal elterjesztette, hogy a valódi kávé, a koffein káros a gyerekekre. A mai napig elhisszük.

Az II. VH. alatt az angolok elterjesztették, hogy a répaevés javítja a látást, konkrétan répadiétán tartott katonákból éjjellátó katonákat csináltak. Ez volt a titokban kifejlesztett radar fedősztorija, hogy a németeket megvezessék, ezért tudják lelődözni az éjszakai bombázóikat.

A mai napig elhisszük.

2019. aug. 28. 09:20
 19/24 anonim ***** válasza:

Off: erről van valami forrásod? Elég érdekesen hangzik, utánaolvasnék :D

"Az II. VH. alatt az angolok elterjesztették, hogy a répaevés javítja a látást, konkrétan répadiétán tartott katonákból éjjellátó katonákat csináltak. Ez volt a titokban kifejlesztett radar fedősztorija, hogy a németeket megvezessék, ezért tudják lelődözni az éjszakai bombázóikat."

2019. aug. 28. 11:03
 20/24 anonim ***** válasza:
Még C vitaminos cigit is reklámoztak, kifejezetten egészségesnek gondolták.
2019. aug. 28. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!