Medeig tart ki a föld? Többi lent.
Nem kell.
Amelyik horda rossz irányba indul, az elpusztul.
De lehet, hogy elég egy kis rádió, amin hallgatnak.
"Ahhoz előbb információt kell szerezni a hordának, hogy egyáltalán merre érdemes elindulni."
Eleinte bármerre. :)
A halászó-vadászó-gyűjtögetőnek sem jelez GPS-en a préda.
A halászó-vadászó-gyűjtögetőnek sem jelez GPS-en a préda
Na, ehhez kell vidékinek lenni. Én a gyermekkoromat nagyszüleimnél, vidéken töltöttem. Erdő mellett laktak, és én kedvemre csatangoltam. (néha eltévedtem, de az egy másik t9örténet.) Amit mondani akarok, az, hogy mindig vannak jelek, hogy mit merre talál az ember. Pl a gyurgyalagok messzire hallatszó lármázása vadméhek odúját jelzi. Vagy a nedves föld érezhető szaga azt, hogy jó vízellátottságú részhez értél, bízvást találsz borágót, ami nem csak remekül oltja a szomjat, de tápláléknak sem utolsó. Ilyen, és hasonló jelek vezetik azt, aki nyitott szemmel jár a természetben.
#23: Ez mind igaz, de a kifosztható emberek megtalálásához egy másik, de hasonló érzék kellhet. :)
Ha a tengeren a kalózhajók megéltek ,ezek is meg tudnának élni.
A példád kicsinyég sántít. Ha a kalózok hetekig nem jutottak zsákmányhoz, nagy ügy. Attól még enni tudtak. De az általad említett martalócoknak nincs annyi idejük, mer felkopik az álluk.
8 éve (onnét tudom a dátumot, mert akkor néztem utoljára TV-t) egy ostoba akciófilmben volt egy jelenet. Valami repülőgép szerencsétlenséget túlélő kis csapat egy mezőn vágott keresztül. Már szédelegtek az éhségtől, mikor végre egy erdőbe értek, és ott egy üresen álló kunyhó éléskamrájából végre megtölthették a bendőjüket.
S noha a filmek messze állnak a valóságtól, nem akkora túlzás, mint első blikkre látszik. Egy mai városi gyerek képes éhen halni a mező terített asztala mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!