A Nagy Reccs, vagy a Nagy Bumm jelentheti az univerzum
megsemmisülését?
Figyelt kérdés
Mind a két elméletről hallottam, de én úgy tudom, hogy Hubble óta tudjuk, hogy inkább tágul a világegyetem, viszont egyes tudósok szerint egy nap összesűrűsödik minden egy pontba, amit Nagy Reccsnek hívunk.
Ha viszont tágul, akkor lehetséges, hogy egy idő után annyira távol kerülnek egymástól az anyagok, anyaghalmazok, hogy még a legkisebb elemi részecskék is szétszakadnak?
Amugy a nagy reccs más néven a nagy kihülés. (Big Freeze)
2010. júl. 15. 22:19
22/26 anonim válasza:
Nem igazán. A Nagy Kihülés az az, amikor nem tágul tovább az unvierzum (azaz végtelen sokáig tágul, de olyan ütemben lassul ez, hogy egy határt nem lép át), de nem is esik össze, és szép lassan kiégnek a csillagok.
A másik hogy gyorsulva tágul tovább, ekkor sutty, elszáll minden a rákba.
A harmadik a reccs, amikor megáll a tágulás, visszafordul és újra összeesik.
2010. júl. 16. 09:14
23/26 anonim válasza:
Hmm...és ha elszáll minden a francba akkor szerinted nem égnek ki a csillagok, mert isten élteti őket tovább.Ezért az nem Big Freeze.
Vagy csak azért írtál hülyeséget hogy beleköthess valamibe.
2010. júl. 17. 09:44
24/26 anonim válasza:
Amugy jah neked van igazad.Rosszúl írtam.Nem nagy reccset akartam írni az előző kommentbe! Sorry.
2010. júl. 17. 09:46
25/26 anonim válasza:
Bakker engem mindíg kíváncsivá tesznek és egyben elborzasztanak az ilyen dolgok! Hihetetlen mekkora erők léteznek a világon. Én úgy gondolom, hogy a világűr a végtelenségig fog tágulni és úgy tudom ekkor az a végkifejlet következik be, hogy minden megfagy mert a világűr hőjének egyenletesen kell eloszlania. Ha a zárt világegyetem teória következne be akkor pedig ugye a világmindenség minden része egy pontba sűrűsödne össze(ez a Nagy Reccs). Ugye írják, hogy akkor mindennek vége térnek, időnek, civilicázióknak...stb, de én úgy gondolom, hogy a teret és az időt nem lehet megsemmisíteni mivel ha a világegyetem tágul akkor annak valamibe kell tágulnia nem? Valamilyen ismeretlen térbe vagy nemtudom. Tehát ha a világegyetem összehúzódna akkor az a tér amibe eddig tágult megnövekedne és végül az lenne az uralkodó a Nagy Reccs után. Én úgy gondolom ha a Nagy Reccs bekövetkezik akkor utána újra lesz egy Nagy Bumm(tehát idő telik el köztük úgyhogy az idő nem semmisül meg) és kezdődik minden előről és ez így fog menni a végtelenségig. Mind1 ezek olyan kérdések amikre mi biztos nem fogunk választ kapni majd a billió-csilliómodik generáció.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!