Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez milyen fajta kő szerintetek?

Ez milyen fajta kő szerintetek?

Figyelt kérdés

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Mint látszik, kékes színű és a belsejében ilyen kis pötty bigyuszok vannak.

Ha valaki tudja, az legyen szíves írja le. Esetleg azt is, hogy milyen ára van. Előre köszönöm a válaszokat.

2019. aug. 19. 19:49
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Nem tűnik kristályosnak, kagylósan törik. Leginkább az üveghez hasonlít.
2019. aug. 19. 20:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem törik, max sérült.
2019. aug. 19. 20:28
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Üvegesedett salak, vagy valami régi üveghutából egy próbálkozás. Mint ahogy az első írta kagylósan törik.
2019. aug. 19. 20:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Mi a kő neve? És mik azok a szemcsék benne?
2019. aug. 19. 20:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kő. Max ásvány. Lehet valami üvegesedett salak ahogy írták. Lehet akár kvarc is az is kagylósan törik, abban is lehetnek légbuborékok és zárványok. Sajnos semmilyen kristályrendszert és prizmákat nem látok ebben ezek alapján a képek alapján szóval ez a kvarc ellen szól. Próbáld meg megkarcolni tűvel hogy milyen színű a karcolási pora. Vagy ami a legjobb ha van rajta valahol hegyesebb, élesebb rész akkor próbáld meg vele megkarcolni az üveget. Ha sikerül akkor kvarc lesz.
2019. aug. 19. 21:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Jött már pár válasz, de még most sem tudtam meg mi ez. Azt kérdeztem mi a neve, vagy egyáltalán mi ez. Nem érdekel, hogy honnan van, vagy hogy hogyan törik.
2019. aug. 21. 12:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Látom töröltetted. Ügyes. Na még egyszer. A kristályfizika és az ásvány-és kőzettan nem képek alapján működik. A geológus sem ránéz és rávág valamit, hanem fizikailag is meggyőződik róla. Mutatok én neked egy sörlt és egy füstkvarckristályt egymás mellett és soha nem állapitod meg képről melyik melyik. Karcold meg egy tűvel vagy karcolj meg vele üveget. És rögtön kiderül. Karcolgass. Ha erre képtelen vagy akkor soha nem fogod megtudni.
2019. aug. 21. 15:55
 8/10 anonim ***** válasza:
66%

Meglepődnék, ha ez kvarc lenne.

Mindenki próbált segíteni, kár hisztizni. De ha konkrét vélemény kell (merthogy így kérdezted: "szerintetek"), akkor ez sima üveg. Lehet mesterséges, vagy természetes is, pl. obszidián, de szerintem ez nem az.

2019. aug. 21. 16:58
 9/10 A kérdező kommentje:
Én nem töröltem semmit, pilótakeksz
2019. aug. 21. 21:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez innen nézve nagy valószínűséggel műtermék (bár jó lenne méretarányt látni hozzá), mert ha nem néhány mm akkor valószínűleg valami üveg. Pl. amit más is írt már régi üveghuta csapolási maradék (az nagyjából így néz ki). Így ennek leginkább nem lesz neve, mert egy mesterséges valami. Ha nincs hozzá lelőhely (ahonnan ez előkerült) még tudományosan is értéktelen lesz.
2019. aug. 24. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!