Ha van egy szerintem új fajta növényem, hogy jegyeztethetem be a nevemen?
Figyelt kérdés
2019. aug. 12. 11:43
1/22 Wadmalac válasza:
Te nemesítetted vagy te találtad és nem találod még fajként bejegyezve?
2/22 anonim válasza:
Első körben vidd el mondjuk egy botanikus kertbe, hogy segítsenek beazonosítani, rendszerbe foglalni, és persze eldönteni, hogy valóban ismeretlen faj-e. A bejegyzés problémája legyen az utolsó lépés.
3/22 A kérdező kommentje:
Nem faj, hanem fajta. Mondjuk egy bodza.
2019. aug. 12. 12:07
4/22 Wadmalac válasza:
Arra is passzol amit #2 írt.
Nem fogják lenyúlni tőled a felfedező jogát, ha tényleg eddig ismeretlen fajta.
Amire, lássuk be, elég kicsi az esély. Egy dzsungel közepén reálisabb a dolog.
5/22 A kérdező kommentje:
Mindenből van egy csomó szelekciós fajta. Miért ne lehetne új? Én nem vagyok ilyen jóhiszemű, hogy nekem tulajdonítanák. Azon kívül, ha új fajt fedeznék fel se hiszem, hogy jó ötlet lenne kiszedni a helyéről, hogy elvigyem, még ha tudnám is, hogy hova.
2019. aug. 12. 12:58
6/22 anonim válasza:
Ha nemesítés során létrehoztál valamit és azt leszeretnéd védetni (bejegyezni cégeket szoktak) akkor a szabadalmi hivatalt kell felkeresned, esetleg egy ezzel foglalkozó tanácsadói céget akik segítenek a folyamatban.
7/22 anonim válasza:
Ha tudnál róla felrakni fényképet, lehet itt valaki segít azonosítani.
Én egy furcsa bogarat vettem videóra, amiről azt gondoltam, hogy nem földi eredetű. De ide kirakva belinkelték a Wikipédia ismeri.
8/22 A kérdező kommentje:
És ha magától alakult ki, de én fedeztem fel? Minek rakjak fel képet? Úgy néz ki, mint a bodza. De 9mm-es bogyói vannak.
2019. aug. 12. 13:25
9/22 Wadmalac válasza:
Tutira nem kevered a bodzát a fekete békabogyóval vagy jostával?
10/22 A kérdező kommentje:
:D Ezek nagyon hasonlítanak a bodzára.
2019. aug. 12. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!