Ez a fólia, hogy ragadhat ennyi ideig a szekrényhez? (elektrosztatikusság)
Bútor összeszerelés során szórakoztam azzal, hogy a kicsomagolás után az alábbi védőfólia hosszú ideig hozzáragadt a szekrény oldalához. Gondolom az elektrosztatikussághoz van köze, de gyakorlatilag több mint egy napig rajta volt, amíg a testvérem le nem szedte róla.
Kíváncsi lettem volna, hogy meddig bírja. Ha nem szedi le, akkor lehetséges, hogy soha az életben nem esett volna le róla?
Később persze próbáltam dörzsölni, hogy megint feltöltött legyen, de nem sikerült. Mi az oka annak, hogy ilyen sok ideig kibírta (volna lehet több hónapig is akár)?
#1: És emberi beavatkozás nélkül mennyi időt "bírt volna ki"? Sajna nem vagyok egy lángész fizikából, de ez a kérdésből is látszik. :D
Kb. egy 40x60-as felületről van szó.
A töltés tehát felületarányos. A tömeg adott vastagság mellett... felületarányos.
Akkor a nagy fólia nem annyi ideig bírja, mint a kicsi?
elvileg strogoff igen, gyakorlatban azért nem minden ennyire triviális :)
de majd egyetemen rájössz :)
Nemvágom (?) :D
Mert vannak ilyen kis szarok a szélén ahol már nem uniform az elektronyos mező.
Mert a tapadási súrlódás nem független a felület nagyságától.
Meg mittomén biztos van még pár ilyen cucc vágod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!