Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A kisbabák először tényleg...

A kisbabák először tényleg mindent fejjel lefelé látnak?

Figyelt kérdés
A retinán a szem által látott tárgyak fejjel lefelé képeződnek le, ezt a tükörképet az agyunk fordítja meg. Ezt tudtam, de úgy hallottam, hogy a kisbabáknál még ez nincs kifejlődve. Ha ez igaz, mikorra fordítja már meg az agyuk a képeket? Meddig látnak fejjel lefelé mindent? Egy éves unokatesóm mindig fejjel lefelé tartja a mesekönyveket. Ezért?
2010. júl. 13. 08:00
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én értettem! :) Lehet, hogy ezért mondjuk egyesekre, hogy nincs ízlésük, tiszta bénán válogatták össze a ruhadarabjaikat, nem passzolnak a színek, miközben nem is ugyanazt a színt látjuk, mint ők. :-)))
2010. júl. 24. 21:57
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem ezt mondta, te sem értetted meg :D
2010. júl. 25. 14:33
 13/13 A kérdező kommentje:

Szerintem értettem. Mondjuk nekem anyám megtanította egy színre, hogy az a kék, de valójában két különböző színt látunk, csak ez sosem derül ki, mivel azt hisszük, a másik is ugyanazt látja, így elneveztünk valamit mindketten kéknek. És erre írtam, hogy lehet, hogy a színösszeállítás, amit felveszek magamra, az másnak már nem nagyon passzol, zavarja a szemét, mert ő nem azt a két színt látja.

Vagy nem erről volt szó? Ha nem, akkor tényleg nem értettem :-))

2010. júl. 25. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!