Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy nap alatt 350 millió fát...

Egy nap alatt 350 millió fát ültettek Etiópiában. Ez valós adat?

Figyelt kérdés
Minap olvastam, hogy 350 millió fát ültettek egy nap alatt Etiópiában. Nekem ez kicsit szürreálisan hangzik. Ha tényleg így van megtudnátok győzni, hogy ez hogyan lehetséges? És egy ilyen száraz országban a fák öntözését, gondozását hogyan fogják megoldani?

2019. júl. 31. 10:05
1 2
 11/12 EagleHUN ***** válasza:
72%

Egyébiránt még ha propaganda is volt benne ez örömteli és valós hír!

Afrikában több ország közös terve hogy a Szavanna irányába terjeszkedő Szaharát megállítják. A terv a "nagy zöld fal" néven fut és komolyan gondolják. Még akár működhet is.

[link]

[link]

Az öntözés kérdését is megoldották.

Először is odavaló szárazságtűrő fajokat használnak.

(Illetve ha jól emlékszem egy helyi afrikai ötletét tesztelték és bevált. )

A csemetéknek mélyedéseket ásnak vagy szántás szerű barázdákba teszik.

A kevés csapadék ami ott esik a mélyedés vagy barázda alján lévő növényhez/fához folyik ott szivárog el.

(Sajnos nem találtam meg sem az embert sem a módszerről képeket, aki tudja linkelje pls.)

2019. júl. 31. 21:18
 12/12 Wadmalac ***** válasza:
37%

"khmm a hamu nem szerves!

Ásványi sókat tartalmaz, esetleg szervetlen amorf szenet."

Meg szerves foszforvegyületeket és azon van a lényeg.

Természetesen az ásványi összetevők is fontosak.

2019. aug. 1. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!