Dinoszaurusz klónozás?
" De akkor hogyan érték el a csirkéken a dinószerűvé válást és miért állítják,"
Valószínű kamucikk. Add meg a forrást hol olvastál ilyet.
#1 -nek teljesen igaza van!
Hiába került elő pl borostyánba ágyazódott tökéletesen fennmaradt korabeli repülő hüllő (madárős) meg egyebek.
A DNS ezt az időtávot nem bírta ki. Ami megmaradt már csak egy látvány lenyomat, borostyánban vagy a csontok melyek maguk is kővé váltak. Használható DNS -t már nem tartalmaz egyik sem.
Ennél fogva sosem lehetséges Dínó klónozás!
Mivel a madarak jelenleg is élő dinoszauruszok, ezért nincs sok értelme "feltámasztásról" beszélni.
A csirke Jack Horner ötlete, aki egy paleontológus és vannak eszement ötletei.
Olyanokat viszont vissza lehetne talán hozni, amik az ember miatt haltak ki, mint pl. moa vagy elefántmadár.
A Jurassic park nem hiszem, hogy valóra válhat, már csak azért sem, mert a JP-ben nincsenek valódi dinoszauruszok, csak genetikailag gyártott szörnyek, amiket az emberek többségének fejében élő elavult, 19. századi dinoszaurusz képre formáltak meg. Ezt a filmben is elmondják.
Semmi közük a valódi dinoszauruszokhoz és max egymás klónjai, nem egykor élt dinoszauruszoké vagy más kihalt állatoké.
Köszönöm mindenkinek, aki felvilágosított, hogy kamu oldal, bár én reménykedtem, hogy igaz, amit írnak. :D Amúgy is alig van dinoszauruszokkal foglalkozó tudományos oldal, ami leírná a legfrissebb kutatásokat stb.
Viszont a fő kérdés nem az oldalak hitelessége volt, hanem, hogy tudnak-e klónt csinálni, vagy vissza tudják-e fordítani az evolúciót és ezáltal dinoszaurusz (szerű) lényeket létrehozni? :) Bevallom nem merültem bele teljesen a témába és a forrás is rossz volt ezek szerint, de beleültette a bogarat a fülembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!