Mit jelentenek az alábbi szavak és miket foglalnak magukba? -szélsőjobboldal -tradíció -vallás -Isten
Na akkor "drága", fussunk neki mégegyszer.
Az oldalon feltehetőleg nem sok gondolatolvasó van regisztrálva, ebből kifolyólag a magyar nyelv szabályait kell felhasználni a kérdések megfogalmazásakor.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy nekem, mint véletlenszerűen kiválasztott felhasználónak mi a véleményem ezekről a fogalmakról, akkor azt nem úgy fogalmazzuk meg, ahogyan te azt tetted.
A kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy te itt személyes véleményekre, személyes világképekre vágysz, hanem DEFINÍCIÓT keresel.
Ha felteszem azt a kérdést hogy mit jelent az a fogalom, hogy tradíció, akkor teljesen jogosan linkelheti mindenki a magyar értelmező szótárat, Wikipédiát, vagy bármilyen online lexikont.
Ha a véleményünkre vagy kíváncsi, akkor írd bele a kérdésbe, hogy "Személyesen számotokra mit jelent ... fogalom?"
Ebből már mindenki érti hogy nem definíciót keresel, hanem véleményeket.
Ettől függetlenül amúgy értelmetlen rákérdezni néhány fogalomra a felsoroltak közül, mert nem személyes véleménytől függő a jelentésük.
A vallásnak pl egy eléggé egzakt definíciója van, ugyanígy a tradíciónak is.
Isten már megközelítés kérdése, mintahogy a széljobb is.
Milyen újfent, most válaszoltam először? Nézd a százalékokat.
De tudod mit...
Ha ennyire borzalmasan okos vagy, akkor miért is érdekel itt bármelyikünk véleménye?
Ha simán csak annyit írtál volna az egyes válaszoló hozzászólása után, hogy "Bocs, félreérthetően fogalmaztam, és a ti véleményeitek érdekelnek a fogalmakról", akkor mindenki tök normális stilusban válaszolna neked.
De nem, inkább jött a leereszkedő gőg.
Amúgy egy ilyen kérdésnek mi köze a tudományokhoz így? A tudományok az objektivitásról és a közös fogalmi keretek közti eszmecseréről szólnak.
Nem bárkinek a véleményéről.
egyes és kettes vagyok
tegnap 22:08-kor ezt a privit kaptam a kérdezőtől:
"Valószínűleg tudom ki vagy és te is hogy én ki vagyok. Ki más irna a szélső jobboldalról a vallásról és tradícióval kapcsolatban na vajon. Tehát nem szükséges válaszolnod a kérdéseimhez köszönöm!" Igazán kedves tőled, hogy megerősítetted a jogom a nemválaszolásra. Megjegyezem, nem írtam senmmit a általad felsorolt 4 fogalommal kapcsolatban. Három, hasznos linket küldtem el.
A kérdésedből nem, de kommentjeidből kiderült, hogy egy szó mely jelentésére vagy kíváncsi, kedves Medzsik. A szótárban az ún. denotált jelentést találod. Ez az, amit mindenki ismer és elfogad. Nem volt egyértelmű a kérdésedből, hogy téged nem ez, hanem az fent leírt fogalmak úgynevezett konnotált jelentései érdekelnek. A konnotáció fogalmát ebben a magyar nyelvi kérdésben úgy lehetne körülírni, hogy "tulajdonított" jelentés. Ez, mint a 75%-os válaszoló jelezte is, egyén-, kor- és csoportfüggő, valamint nem az egzakt jelentése egy szónak.
Mindennapi életben kommunikációban az elsődleges jelentés a szótári, denotált jelentés. Ha egy fogalom kvázi-szubjekítv jelentéstartalmára, árnyalataira stb vagy kíváncsi, azt jelezd külön, az olvasók figyelmét felhívva erre a kérdésedben.
Remélem, segítettem.
Szép napot!
Források:
Továbbolvasásra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!