Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés

Szerény véleményem szerint, semmi sem lehet tökéletes!

Ebből adódóan minden tökéletlen és így értelmetlen is!

Ha minden értelmetlen, akk. Az élet értelme az hogy az élet értelmetlen!

DE!

Ha minden tökéletlen és értelmetlen, akk. Én is tökéletlen vagyok és így az elméletem is értelmetlen!

Vagyis akk. Az életnek ezek szerint mégis csak van valami értelme‽‽?

2019. jún. 21. 02:33
1 2 3
 11/21 Halmai Annamária ***** válasza:
83%

Hibásan gondolkodsz.

Attól hogy valami tökéletlen még nem értelmetlen.

Sőt, ha belegondolsz a legtöbb dolog nem tökéletes, mégis van értelme.

Egymással össze nem függő dolgokat próbálsz logikailag összekötni.

Az életnek mióta van ilyen tulajdonsága hogy tökéletes vagy nem tökéletes? Ezt csak te találtad ki.

Azt is csak te találtad ki, hogy szerinted semmi sem lehet tökéletes. Miért ne lehetne?

És miért kéne hogy az életnek legyen bármi értelme? Ezt is csak te találtad ki, hogy kell lennie egy ilyen kritériumának.

2019. jún. 21. 12:16
 12/21 Wadmalac ***** válasza:
100%

Én már sokat gondolkodtam arról, hogy mitől lenne tökéletes az életem. Elég jó kis listám van.

A folyamatos visszaellenőrzésem azt mondja, max. 55%-os hatásfokkal hozom a célt.

Ez messze van a tökéletestől.

De ahogy látom, körülöttem másoknak sem jobb az átlaga.

Ha meg az átlag stabilan ennyi, akkor ez a tökéletes, ami ennél jobb, az mázli.

2019. jún. 21. 12:21
 13/21 anonim válasza:
100%

Szerintem az értelmetlen szónak több jelentése is van, és te csak egyik jelentésére koncentrálsz, amikor a logikátlanságra utalsz, ez olyan, mintha valami tökéletes, hibátlan, hibamentes, maximális értelmi képességekkel kivitelezett cselekvésekre gondolnál. De az értelmetlenségnek van egy "hiábavaló", "hasztalan" jelentése is. A kettő között vannak hasonlóságok is, de valamiféleképpen mégis különbözik.

Pl. Egy kamaszt győzködni arról, hogy ne üljön egész nap a gép előtt értelmetlen dolog (hiábavaló, úgysem használ), de mégsem értelmetlen (logikus cselekvés, hogy valakire próbálunk észérvekkel hatni, ha valamit nem jól csinál).

2019. jún. 21. 12:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az értelem, magából a szóból adódó "érrelmezés"

Valami magasabbrendű célt szolgál. Avagy feltételezi Isten teremtését.

Egy kő a folyóban eltereli a vizet, ez lehet rossz, lehet jó bizonyos élőlényeknek, anyagoknak. Ugyanakkor semmiféle magasabbrendű célt nem szolgál.

Egy élőlény megszületik,anyagot alakít át, a környezetét módosítja, energiát termel stb... Van magasabbrendű cél ebben?

Visszavezethető odáig, hogy valaki/valami létrehozta bármilyen célból?

A hívők szerint minden bizonnyal. Tudományos szempontból viszont szabad akarat is csak egy illúzió, csak és kizárólag ok és okozat létezik. Kvantumkáosz randomitásával együtt.

Ugyan olyan kövek vagyunk a folyóban...

2019. jún. 21. 14:53
 15/21 Barnabas333 ***** válasza:
22%
8-as válaszával értek egyet. Mondjuk én magunkat vírusnak tartom, szívesen megölném az emberiséget ha lenne erre egy vírusom ami csak velünk végez...
2019. jún. 21. 20:15
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
#15, Kezdetnek jó lesz, ha magadon teszteled a vírust ;)
2019. jún. 21. 20:49
 17/21 Barnabas333 ***** válasza:
11%

Rendben bár akkor a 6éves autista fiam szívni fog...

Csak még nincsen vírusom sajnos.

De úgyis minden meghal 100 év múlva ahogy haladunk, csak az a baj nem csak az emberek...

2019. jún. 21. 20:53
 18/21 Ozmium42 ***** válasza:
62%

Csalódott lettem volna, ha nem ez a legújabb kérdés ebben a kategóriában, amikor megnyitom.

Van egy keresztkérdésem. Létezik olyan válasz erre a kérdésre, amibe belenyugodnál? Ha azt mondom, hogy az élet értelme ..., akkor te azt elfogadod kielégítő válasznak? Mi lesz más, ha tudni fogod az élet értelmét? Aláveted magad, vagy dacolni akarsz vele? Ha aláveted magad, és elfogadod, mit érsz el vele? Ha tusakodsz ellene, mit érsz el vele?

2019. jún. 21. 22:25
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

#17, Akkor kezdheted a 6 éves autista kisfiaddal. Ugye?

Imádom ezt a gondolkozást. Könnyű a fotelból okoskodni, aztán mikor valódi krízis áll be, akkor vonyítva könyörögsz majd az életedért, mikor a fejedhez nyomják az AK-t, vagy épp a kisfiaféhoz.

Te magad ugyan olyan kártékony vírus vagy ezzel a gondolkozással, mint akiket ki akarsz írtani.

Ezért mondom, ha ekkora az arcod, kezd magaddal, most! Ne szarozz.

2019. jún. 21. 22:40
 20/21 Szirty ***** válasza:
100%

"Szerény véleményem szerint, semmi sem lehet tökéletes!"

Fogadjuk el hogy így van.

"Ebből adódóan minden tökéletlen és így értelmetlen is!"

Van egy nem tökéletes autó. Kicsit füstöl, öreg, de működik.

Az az értelme, hogy nem kell gyalog menni. :)

2019. jún. 23. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!