Ferenc jozsef el meg?
Ma irtunk tori esszet rola, es az egyik osztalytarsam azt irta bele, hogy ferenc jozsef nyugalmazasa utan meg most is a birtokan el. En azt irtam, h ferenc jozsef mar meghalt, de most elbizonytalanodtam
Koszi a valaszt, ezen az esszen mulik a jegyem, szoval fontos lenne h jo legyen
Ott csak az uralkodasanak idejet irtak, de azt tudtam mikor mondott le..
Koszi a valaszt, akkor valszeg az osztalytarsam tudja rosszul, csak o 5os toribol, en meg 3, ezert nem voltam biztos benne
Mas valaszokat is varok azert :D
Ha tudtad mikor mondott le, csak az uralkodási idejéhez hozzáadva az azóta eltelt időt, mégis elbizonytalanodtál...
Hogy 18. életév, elhiszem. Hogy 11. osztály, ez komoly? Hogyan lehetséges?
Mondom,h az osztalytarsam 5os es szokta tudni az anyagot,ezert gondoltam most is igaza van
De jo, felfogtam h nem el mar..
Es amugy mikor halt meg (wikipedian nem talalom)?
Es 5 osztalyosba jarok, azert vagyok 11es most :)
18 éves és 11 osztály, az lehet több okból is:
Évvesztés
Évismétlés bukás nélkül
Bukás
Életkor felfelé kerekítése (de ekkor valószínűleg évvesztes is).
Kedves kérdező, Ferenc József 1830-ban született, 1950-ben lett volna 120 éves; annál tovább nem nagyon élnek az emberek. A 189. életév megélésére nem igazán van esély. De 1948-tól kommunizmus volt Magyarországon, a birtokait elvették volna, ő meg kényszerlakhelyen vagy munkatáborban halt volna meg akkor is, ha egyáltalán nem érdekelte volna a politika.
Átvitt értelemben élhet még, mint nosztalgia a boldog békeévek iránt.
"Es amugy mikor halt meg (wikipedian nem talalom)?"
Ott van az első sorban: Bécs, 1830. augusztus 18. – Bécs, 1916. november 21.
"Ott csak az uralkodasanak idejet irtak, de azt tudtam mikor mondott le.."
Nagyon kevés király mondott le (szerintem csak IV. Károly). Ferenc József is a haláláig uralkodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!