Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A magyar lehetett az ősnyelv?

A magyar lehetett az ősnyelv?

Figyelt kérdés

Először is olvastam, hogy már olasz nyelvtudósok is rájöttek a finnugorista elmélet téves mivoltára.

Nagyon sokan rájöttek, hogy az ősnyelv a magyar lehetett.

Angela Marcantonio, olasz nyelvészprofesszor, aki a római La Sapienza Egyetemen történeti és uráli nyelvészetet tanít. Az alábbi, több, mint 500 oldalas szakkönyvében, amelyben csak az irodalomjegyzék kb 50 oldalt tesz ki,

-mely műve alapos megértéséhez szükséges nyelvészeti alapismeretekkel rendelkezni-,bebizonyítja, hogy a finnugor nyelvrokonság hamis és alaptalan hipotézis,

téves feltételezés:

Angela Marcantonio: "Az uráli nyelvcsalád, Tények, mítoszok és statisztika",

Magyar Ház KFT (kiadó), 2006,

ISBN 963 9335 290

[link]

"Ezek után vajon állítható az a képtelenség, hogy a magyarok a népvándorlás alkalmával végigjárták a világot és minden lehető nyelvből összelopkodták nyelvüket?

Ezt az állítást a magyar nyelv logikája és szerkezete egyértelműen kizárja. Elég ha ezzel a témával kapcsolatban valaki elolvassa Varga Csaba könyvét a magyar gyökrendszerről és szavaink ebből való kialakulásáról.

Ezt úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas fát, melynek minden ága tovább oszlik, de az ágacskák kapcsolata visszakövethető egészen a törzsik, illetve a gyökerekig. No most már, ha bármely szavunk ebbe a csodálatos rendszerbe beleillik, mind gyöki szerkezetével, mind a képi mondanivalójával, akkor biztosan magyar szóról van szó.

Követve a fenti nemzetek nyelveinek szópárhuzamait a magyar nyelvel, nagyfokú bizonyossággal megállapítható a szóátvétel iránya.

És itt jön a döbbenetes eredmény! A szóátvételek szinte mindig magyarból mentek át az idegen nyelvekbe. Az átvevő nyelvekben hiányzik a gyökrendszerbe való beilleszthetőségük.

Szinte azt kell mondanom, hogy azzal a fogalommal, hogy idegen nyelv most már óvatosan kell bánnom, mert lehet hogy pontosabb definíció lenne a magyarból kialakult "leánynyelv" megfogalmazás.

Miután most már bátran állítom, hogy a ma magyarnak nevezett nyelv Európa, de talán a világ legősibb nyelve, mely megmaradt napjainkig mint egy élő dinoszaurusz, felvetődik ennek a sok népnek a rokonsága a Magyarokkal kapcsolatban."

2019. márc. 25. 09:05
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%
A magyar ott keletkezett, a sztyeppéken, ott alakult ki és számtalan hatás érte, míg ideért. Az a néhány törzs elindult nyugatra, míg a hatalmas többség ott élt továbbra is Magna Hungariaba. Az a néhány törzs kálizokat, besenyőket, kabarokat stb. fogott össze. És uralkodott felettük. Bolgár-török és más nyelveken beszéltek, kivéve a magyar törzseket. Magna Hungariat a tatár-mongolok lerohanták és legyilkolták...
2020. nov. 15. 01:08
 32/45 anonim ***** válasza:
0%

30/31 EagleHUN ***** válasza:

#29 ekkora marhaságot összehordani, csak gratulálni tudok hozzá, jót röhögtem.

Semmi köze nem hogy az indogermánhoz még az Indoeurópai nyelvcsalád-hoz sem:

[link]

Egyáltalán nem primitív! A "nyelvújításig" nekünk is 12 igeidőnk volt. Ennek nyomai még ma is fellelhetőek a nyelvünkben.

Mi az hogy "hőskor"? Az mikor volt?

-----------------

Beszélsz te egyáltalában magyarul? Nem. a magyar szókincs több mint hetven százeléka germán és a képzései is, és nagyon sok az árja, vagy protogermán. A magyar nyelvre mondtam, hogy germagyar, mert a germánból fajult magyarrá.

Mit akarsz jönni nekem a Wikivel, Beszélek én magyarul,értem én, hogy a magyar egy indogermán nyelv, egy germán nyelv, minden ebbben germán nyelv, maga Kirgen.

Mint mondtam a magyar nyelv a legfejlettebb indogermán nyelv, de primitív. Nem tudod mit jelent az. A szavak: akar, stalad, mint család, a sok agresszív germán szó, a felfogás, hogy mi az ok, vagy ukh, hogy mi az árt, az er gyökből, az irigy ar agjó-ból, argayati.

A magyar nyelv tehát a primtiív, a hősi vagy ősidőkből való, ami Homerósznál a herkulesi, ennek szimbóluma a bunkó és az oroszlán vagy akár lehet medvasapka, vagyis maga Kirgen.

2020. nov. 15. 09:45
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen szöveget, hát ez csúcs-
2020. nov. 15. 20:56
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

33/33 anonim ***** válasza:

Ilyen szöveget, hát ez csúcs-

----------

A legnagyobb csúcs, hogy nem beszélsz magyarul.

2020. nov. 15. 22:40
 35/45 anonim ***** válasza:
89%
JA, mi vagyunk a Sziriusz öslakóinak leszármazottjai és az ürböl hoztuk magunkkal az ösnyelvet. Amit ma már nem is tudunk.
2020. nov. 16. 23:12
 36/45 anonim ***** válasza:
0%

35/35 anonim ***** válasza:

JA, mi vagyunk a Sziriusz öslakóinak leszármazottjai és az ürböl hoztuk magunkkal az ösnyelvet. Amit ma már nem is tudunk.

--------------

Hát igen, de ez a baromság egyenlő a finnugorral is. Megegyezik a kettő szintje.

A magyar nyelv germagyar nyelv.

2020. nov. 16. 23:43
 37/45 anonim ***** válasza:
91%
Sziriuszi germagyar. Und Hund.
2020. nov. 17. 22:22
 38/45 anonim ***** válasza:
0%

37/37 anonim ***** válasza:

Sziriuszi germagyar. Und Hund.

tegnap 22:22

Privát üzenet

-------------

Sziriuszi Kipcsák fingár inkább.

Látom nehéz neked a nyelvem, mert ez a magyar nem a tiéd.

2020. nov. 18. 20:34
 39/45 anonim ***** válasza:
70%
Ez nem magyar, ahogyan te beszélsz, nem ám, ez germagyar,értse úgy mindenki, ahogy akarja. És a germagyar terjeszti a koronavírust...
2020. nov. 18. 22:59
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. jan. 4. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!