Ha a nehéz idők erős embereket teremtenek, az erős emberek jó időket teremtenek, a jó idők gyenge embereket teremtenek, és a gyenge emberek rossz időket teremtenek (én igaznak gondolom ezt a mondást), akkor mi az értelme az egésznek?
A kérdésben felvetett "Ha.." kezdetű mondat már önmagában sántít, mert úgy hangzik, mintha a világ törvényszerűsége lenne a végletesen jó és rossz közti folyamatos fel-le hullámzás. Ez pedig nem igaz.
A világ egy bonyolult rendszer, amiben a pozitív és negatív változások nem egyetlen zsinóron követik egymást, hanem párhuzamosan történnek, plusz minden lengés "csillapított" és egyensúly felé mutat.
Vagyis az alapfelvetés semmiképpen nem lehet ok a pesszimista gondolkodásra, mert simán nem igaz.
Minden ősi civilizáció szerint az idő, és így a civilizációk is ciklikusak. Ezt számos doktrina leírja, kezdve az Ind-Hindu kozmológiától egészen a Görög-Római Arany, Ezüst, Bronz- és Vaskorig, vagy a Skandináv Ragnarökig, stb.
A kérdésedre csak úgy lehet megfelelő választ adni, ha tisztában vagy azzal, hogy >te< ki/mi vagy, honnan jöttél, és mi a célod az életben. Természetesen nem személy szerinti formádban.
A technológiai fejlődésnek és a szcientizmusnak persze, az égvilágon semmi értelme sincsen, hiszen minden amit ebben a világban szerez az ember, azt ebben a világban is hagyja.
Ellenben, van egy teljesen más világ is, ami a félremagyarázásoktól eltekintve érintetlen a modernek által, és ami megmutatja az értelmet a folyamatos változás közepette.
Amit írtál, kérdező, szerintem van benne igazság. Az az értelme, hogy az ember, aki jót ad, az egy világban él azzal, aki nem. Sőt, azt mondom még egy testben is. Döntsd el, melyiket választod. A nehezebb utat, vagy a könnyebbet? Mindig feladni a legkönnyebb. Ezért kérlek ne add fel, minden eljön a maga idejébe, ahová való. Adj a világnak valami kedveset, hogy az rádmosolyoghasson.
Keresd a választ az életedben. Akárhol megleled. Keresd a Bibliában. Ne add fel. Gátakba ütközöl, de ha nem adod fel, megleled a választ. Kerested már ott? Ne add fel. Próbáld meg, ha a szívedre jön, de ha nem, hátha Isten így is megadja a választ. Légy áldott, kedves!
"Ha megteremted a rendet, a rend megvéd téged. És hogy továbbra is rend legyen, a fegyelem a biztosíték."
Én így ismertem meg, de az eredetijét sokáig nem ismertem.
„Tartsd meg a rendet, s a rend megtart téged” – talán ebben a formában a legismertebb Szent Benedek jótanácsa. Gondoskodj róla, hogy rendben, rendezetten, rendszeresen csináld a dolgokat, és akkor a rend is gondoskodni fog rólad.
Mindezek nélkül tényleg nem látszik az értelme az egésznek, ezzel egyet kell értenem. ..De így igenis van, és kell is lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!