Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hol van az, ami nincsen sehol?

Hol van az, ami nincsen sehol?

Figyelt kérdés
Avagy találkozik-e a lét és nemlét?

2019. márc. 12. 20:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
Akárhol. Esetleg bárhol.
2019. márc. 12. 20:23
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
A lét-nemlét együtt van. Tulajdonképpen a tapasztalatod, érzékelésed, figyelmed teszi a dolgokat valósággá.
2019. márc. 12. 20:26
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Az elméletek szerint a világunk nagyban 3 dimenziós.

Ha ezen kívül léteznek további dimenziók, az lehet a semmi, és akkor ebben van a világunk.

2019. márc. 13. 00:43
 4/12 anonim ***** válasza:
36%
Pl. a gondolatainkban, emlékeinkben. Ilyen pl. az elvont fogalmak, múltbeli dolgok, elképzelt dolgok, stb.
2019. márc. 13. 01:23
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Nekem erről a kérdésről a propaganda plakátok jutottak az eszembe.
2019. márc. 13. 10:24
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

Anatómia vizsgán a vicces, szivatós kérdés:

Na kolléga úr, mi nincs hol?

2019. márc. 13. 11:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem találkozik. Rajzold fel az 1/x függvényt.

Ami nincs, az nincs sehol. Ami van, az valahol van. A van és a nincs nem folytonos, egymással nem értelmezhetők.

2019. márc. 13. 15:51
 8/12 anonim ***** válasza:

Erősen függ attól, hogy milyen dolgokról beszélünk. Ha fizikai anyagról, akkor a létező dolgok vannak valahol. Ami nincs sehol, az nincs. (Érdekes kérdés, hogy az energiának van-e konkrét helye.)

Ha humán vagy elvont fogalmakról (is) beszélünk, az egy tágabb kör, azok között lesz sok olyan, ami nem anyagi. Például az információ nem feltétlenül helyhez kötött, mégis létezik. (Például olyan információ, ami nincs rögzítve, csak következik valamiből. Bár a rögzített információhordozó helye sem azonos az információ helyével.) De ahogy fentebb írtam, a valójában megszűnt dolgok a fejünkben látszólag tovább léteznek, tudunk beszélni róluk, még sincsenek sehol. Ha találkozik a lét és nemlét, az a fejünkben lehet, a belső virtuális világunkban.

2019. márc. 13. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Hogy hol van az, ami nincs sehol, azt nem tudom. De tudom mi az, ami nincs sehol. A fizetésem.
2019. márc. 13. 17:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Ja meg még a kulcslyuk is elgondolkodtató.

Ott van de nincs ott semmi.

Vagyis az ajtó folytonosságának a hiánya van, de az nem anyagi.

2019. márc. 13. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!