Milyen könyveket ajánlotok, amik növelnék a filozófiai műveltségemet?
Megmondom őszintén azért írom ki a kérdést, mert vettem egy Nietzsche könyvet, amit elkezdtem olvasni, és hiába olvasom, alig értem.
Akár filozófiai alapművek is jöhetnek, akár olyan könyvek, amik filozófusok alkotásait foglalja össze. Az egyszerűbb nyelvezet miatt ha ez utóbbiból van valami jó, akkor örülnék is neki.
Aki lepontozta az egyest, annak gratulálok.
Mindenképp kezdd egy összefoglaló művel, pl. amit az egyes ajánlott, vagy Bertrand Russel A nyugati filozófia története. Illetve Ben Dupré Filozöfia - 50 fogalom, amit ismerni kell című könyvét.
Vagy akár tankönyveket. steiger Kornél Filozófia tankönyve. Ez utóbbi azért is jó, mert van benne sok szövegrészlet az eredeti művekből.
Ebből kiindulva pedig kezdd el olvasni a műveket teljes egészében, és így haladj lehetőleg időrendben.
Russell: A filozófia alapproblémái
Nietzsche-nél talán kezd az Ecce Homo-val. :)
Jostein Gaarder: Sofie világa
Az alcíme Regény a filozófia történetéről. Fiataloknak készült, és tényleg nagyon jó, érthető, érdekes. De Gaardertől érdemes egyebet is olvasni, a regényei egyszerre rejtélyesek és filozofikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!