Ha megkérdeznék, hogy Mit tettél a Földért (és lakosaiért), hogy jobb legyen, mit válaszolnál rá? S mit tanácsoltok, én mit tehetnék?
Költözz 15 négyzetméterre és azzal biztosan segíted megmenteni a fókabébiket.
Tipikus sötétzöld agyatlan gondolkodás. Utána kéne számolni kicsit a dolgoknak, de az ugye nem megy...
Egyébként én mérnökként a világ segítésére tettem fel az életemet. Ezért dolgozok 200 órákat. Nagyságrendekkel többet teszek a Földért mint te 35 évesen elbújva a világ elől hógolyózol a skandináv nyugdíjból. Ez az igazi álszentség...
Úgyhogy nem fogom szégyellni ha 120 nm-en lakok családi házban, meg normális autóval járok nem egy fémkoporsóval. Ha tehetem, veszek Teslát majd, és építek passzív okosotthont.
Úgy élek ahogy szeretnék, egy percig sem lesz lelkiismeretfurdalásom emiatt.
Senkit nem érdekel hol szerezted a diplomát, az számít mit tettél le az asztalra. Szerencsére van még pár agy itt, és nem menekültek külföldre (Bár abszolút megértem ha ebből a korrupt posványból elmennek, nekem is USA a terv.),... és van még pár high-tech cég ami élvonalbeli kutatás-fejlesztéssel foglalkozik.
Nem azt mondom, hogy az osztrákok vagy a svédek nem élnek irtózatosan környezetbarát és takarékos módon... de az is fix hogyha utánaszámol az ember, akkor belátja hogy nem azon fog múlni a környezet sorsa ha én 30 nm-en szorongok a családommal.
Nem mondom azt sem, hogy a környezettudatos nevelés nem segíthet a jövő generációinak nevelésében... mert bár 0.0000001% hatása van, de legalább megnyugtatja a lelkiismeretünket és a gyerekeinkét és talán sok kicsi sokra megy. Ugyanakkor nem is ringatom magam hiú reménybe.
Ezt csak és kizárólag globális összefogással és technológiai fejlődéssel lehet uralni. Már csak azért is, mert az, hogy mi itt pár tízezren mit teszünk, az eltörpül a 3 milliárd< emberhez képest ázsiában.
Ezért kell egy globális gazdasági és/vagy technológiai összefogás aminek hála talán visszafordíthatóak a hatások. Minden más csak színház.
Elég ostoba egysejtű egy hozzáállás... Bár a stílusod magáért beszél.
Nem a biciklid fogja megmenteni a bolygót, hanem a fúziós energia, vagy az etanol termelő baktériumok esetleg a génmódosított növénytermelés a súlyosan pusztító hagyományos gazdálkodás helyett.
Ha azt mondod a tudás szart sem ér, akkor nagyot tévedsz.
A növényi étrendre váltás lenne a legjobb a Földünknek. Ez az egyik olyan megoldás, ami segíthetne, minden ember vegán lenne, és előbb utóbb látszódna a javulás...
Persze emellett rengeteg másra is oda kellene figyelni, de ez az egyik fő.
Nyilván nem szemetelünk, nem vásárolunk feleslegesen műanyag vackokat, hogy 5 perc után kidobjuk. De ha már vettünk egy palack vizet, akkor használjuk ki, és addig amíg be nem rothad, töltsük újra... Kevesebbet kéne benzines járművekkel járni, vagy éppen semennyit.
Persze ezek csak ilyen kisebb lépések, amik nem oldanak meg olyan problémákat, mint péládul az esőerdők kiirtása, de azokon sem ártana dolgozni.
Ha minden ember csak ennyit megtenne, amit az előbb felsoroltam, már sokkal jobb lenne a világunk, és kezdhetnénk gondolkodni abban, hogy milyen lesz a jövőnk. De addig amíg nem változtatunk, elég nehéz lesz elképzelni a jövőt, mert talán már nem is lesz...
Sokan gondolják, hogy a technika majd eluralkodik a világon, de szerintem épphogy nem. Ha nem változtatunk, akkor egy idő után nemhogy technika, de élet sem lesz a Földön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!