Ha megkérdeznék, hogy Mit tettél a Földért (és lakosaiért), hogy jobb legyen, mit válaszolnál rá? S mit tanácsoltok, én mit tehetnék?
Baràtom menj kertèsznek erdèsznek...:D azzal màr rengeteget segítesz
Èn kertèpítèssel öntözèssel foglalkozom
Sok szemetet is szedtem ès milliò millió növènyt ültettem sok öntözô viztakarèkossàg stb
Erdôtelepítèsben is rèsztvettem hatalmas munka
De legyen erdô kert udvar vetemènyes a vègèn mindig jólesô èrzès tölt el hogy egykicsit jobblett...igaz èdeskevèsez de mègis valami
Legyél kurató vagy mérnök. Azzal tehetsz a legtöbbet.
Ha valami akkor a technológiai fejlődés az amivel szolgálhatjuk a bolygót.
Mert a környezetvèdelem erdôk telepítès víztisztitàssal nem?
Ùgyjön le a dolog...nàlunk a suliban a gyerekek hetente egyszer a közeli parkban ès az iskola területèn mennek szedik a szemetet ha minden iskola igy működne azért nemlenne rosz..
Már olyan kvázi visszafordíthatatlan károkat okoztunk a bolygónak... hogy lényegében tök mindegy mit csinálsz civilként.
Sajnos eleve az ipari környezetszennyezés olyan mértékű, hogy maximum a közérzetünk javításáért telepíthetjük a fákat, szedhetjük a szemetet.
A karasztrófa már kb elkerülhetetlen szinten érkezik valamikor... egyedül a technológia jelenthet megoldást.
Globális klímoduláció, génmanipulált növények, CO2 megkötés, mesterséges intelligencia és robotizácit széleskörű alkalmazása, lebomló csomagolóanyagok stb... ezek azok amik megállíthatják a folyamatokat.
A többi csak mese. Ettől függetlenül én sem szemetelek és ültetjük a fákat lelkesen... de nem is ringatom magam mesékbe, hogy valamit ér.
Én biológus vagyok, ráadásul meglehetősen elméleti területen, szóval ezzel a klasszikus értelemben vett közjóhoz sokat nem teszek hozzá. Inkább közönséges állampolgárként próbálok tenni, szerintem mindenki számára itt a legtágabbak a lehetőségek.Régebben többet segítettem hajléktalanszállókon, most sajnos ilyenekre nincs sok időm. A hulladékot szelektíven gyűjtöm, stb. Szóval megpróbálok környezetbarát lenni.
Hogy Te mit tehetnél, az szerintem a helyzetedtől függ. Azok a foglalkozások, amik kifejezetten előre viszik az emberiséget meglepően kevesen vannak. Ha teheted, segíts a rászorulókon, óvd a környezeted. Ezeket a közvetlen környezetedben is megteheted. Hátrányos helyzetű emberekből és állatokból sajnos mindig nagyon sok van/lesz.
Tudod ki a franc fog lyukas cipőben járni amíg Kína heti két szénerőművet épít.
Lóf...szt sem számít hogyan szivatod magadat amíg nagyiparban megy a szennyezés.
Ha mondjuk megszüntetnék a teljes állattenyésztést és helyette őssejtekből in vitro növesztett húst enne 3 milliárd ember, na akkor mondanám azt, hogy elértünk valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!