Kiiírtható e az emberből a nemi vágy?
nem
elnyomható
vagy
szublimálható
ez utóbbi csak haladóknak...
Simán, vegyszerekkel.
Mindennapi orvosi gyakorlat.
Vagy a hormonok leállításával.
A nemi hormonok elnyomhatóak, vagy műtétileg részben kiirtható a keletkezésük.
Érdekes, hogy nemi vágy és működés szempontjából nem feltétlenül teljesen sikeres a megszüntetés.
A 19. század elején is előfordultak még sztárénekes férfiak az operában ,akik heréltek voltak a szép hang (mutálás részleges elmaradása) érdekében. Ezek az énekesek sok forrás szerint közkedvelt szexuális játszótársak voltak az úrhölgyek körében, állítólagos nagy szexuális teljesítőképességgel és a terhesség veszélye nélkül.
Ez azt jelenti, hogy igenis képesek voltak szexuális akcióra, legfeljebb eziránti késztetésük gyengébb volt.
"Nem vagyok se orvos, se biológus, de arra tippelek, hogy ha valakit nem hagynak hormonális értelemben felnőni, annak nem lesz."
mivel az önkielégítés már egészen fiatal gyerekek esetén is megfigyelhető (2-3 éves korban is), ezért a "felnövésnek" valószínűleg semmi köze a dologhoz.
'"Nem vagyok se orvos, se biológus, de arra tippelek, hogy ha valakit nem hagynak hormonális értelemben felnőni, annak nem lesz."
mivel az önkielégítés már egészen fiatal gyerekek esetén is megfigyelhető (2-3 éves korban is), ezért a "felnövésnek" valószínűleg semmi köze a dologhoz.'
Én úgy tudom, hogy a kisgyermekkori önkielégítés eléggé más tészta. Ott még csak azt fedezi fel a kisgyerek, hogy "jó érzés, ha itt piszkálom". Ugyanígy jól esik neki, ha éppen székel (a végbélnyílás környékén is vannak örömérzést okozó receptorok). Amikor egy nemileg érett férfi lát egy szép nőt, és emiatt támad benne szexuális vágy, az szerintem lényegesen más. (Vagy egy nő egy férfit, ez mindegy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!