Ha az elődeim között volt zsidò, az hogyan mutatkozik meg egy DNA teszten?
Sehogy. Nincs olyan higy zsidó gén meg magyar gén, stb.
Legfeljebb arról beszélhetünk hogy egyes géntípusok nagyobb arányban fordulnak elő X népcsoportban mint Y-ban, tehát ha benned is megvannak ugyanezek a gének, akkor valószínűbb hogy a felmenőid között volt, aki X néphez tartozott, mint Y-hoz. De mint írtam, ez csak valószínűség, mivel nem kizárólagos génekről van szó.
Igaz, hogy a mai cigányok indiai leszármazottak, ugyanakkor a gypsy szó az Egyptian, azaz egyiptomi szóból eredeztethető.
És valóban hasonlítanak az egyiptomiakra is.
Amúgy bírom amikor a cigányokat, feketéket, indiaiakat, arabokat hívják kisebbségnek, mikor ezen rasszokból egyenként több van világszerte, mint fehérből összesen
A youtube-on azt is meg tudod nézni, hogy ezeknek a teszteknek a végeredménye is %-os, tehát hogy mekkora valószínűséggel tartozol bele egy adott területen élő populációba. Ez amiatt van, mert nincsenek pl. "magyar" gének, genetikailag szinte teljesen germán-szláv (akik szintén nem egységesek...) átmenet vagyunk, az ázsiai eredet csak nyomokban mutatható ki.
A zsidóság úgy mutatkozik meg, hogy bizonyos százalékban hasonlóságot mutat majd a DNS-ed a mai Izraelben élőkével.
Egyébként pedig nyilván tesztje válogatja, mert attól is függ, hogy hogy vették fel az adatokat. A lakóhely (ország szintjén) nem érzékeny adat, de a nemzetiség, vallás, stb. megkérdezése már problémás. Tehát egy cigánynál nem biztos, hogy a jipsy populációhoz fog hasonlítani, mert nem biztos, hogy van erről (megbízható) adat a génbankban, lehet hogy egy picit a Bulgáriában élőkhöz :)
Van olyam hogy genetikai polimorfizmus.
Na ennek az a lenyege, hogy adott genek eltero formaban jellemzoek nepcsoportokra a rakas random bekovetkezo pontmutacio miatt. Pl dgy enzim egy aminosava mas lehet emiatt, igy a mukodesi sebessege/szubsztratot koto affinitasa is megvaptoztat, ezzel gyogyszeriparban egyre tobbet foglalkoznak.
Pl vannak hatoanyagok melyeket az USA-ban inkabb feketeknek vagy inkabb fehereknek adnak, mert egyik lemergezi a masikat, mig a masik hatastalan az egyiknel.
Én csinaltattam ilyen tesztet. Azt tudni kell, hogy az askenazi zsidók nagyon zárt csoport. Nagyon ritka hogy házasodnak más vallasuakkal.
Az én tesztem mutat askenazi zsido származást. Azt is tudom hogy anyai ágon, mert az egész család csinált. Érdekes, hogy a többieknél nem adta ki. Nekem közel-keleti származást is mutatott. Genetikailag az askenazi zsidók olyan zártak, hogy majdnem mindenki mindenki rokona kis túlzással. Sokkal több ( itt ezres nagyságra gondolok ) lehetséges rokont is adott ki a rendszer mint azoknak akiknek nincs ilyen származása. A magyar nép nagyon kevert genetikailag. Főleg Kelet-Európa, Balkán, germán származás keveredik. Érdekesek ezek a dolgok. Én lefuttattam a dns-emet több oldalon is, kb ugyanazt adta ki. Illetve két helyen is csinaltattam. Nem tudtam a zsido származástól, de azóta beazonosítottam a felmenők között ki volt. Elég pontosak ezek a tesztek. Azt viszont nem ertem mire gondolsz hogy furcsán viselkedsz. Én nem hiszek az ilyenben. Meg gondolkodsz. Mindannyian egyforma emberek vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!