Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit állít pontosan ez a cikk?...

Mit állít pontosan ez a cikk? Mi az a hátrány, amiről beszél?

Figyelt kérdés
[link]

2018. okt. 3. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Kimatekozták, hogy az open source fejlesztésnél ahol sokan közösen fejlesztenek egy programot, és bárki számára élérhető (pl a Linux vagy egyéb dolgok) a nők elvileg azért vannak hátrányban a sikerességüket illetően, mert női viselkedésformákat mutatnak.

Őszinte véleményem szerintem bullshit az egész, ahogy a pszichológiai tanulmányok nagyrésze is megismételhetetlen,itt is ezerféle paraméter van. Még nagyon szigorúan kontrollált állatviselkedésnél is, ahol még a segghőmérsékletét is monitorozod az állatnak. Itt emberekről van szó, és egy mesterséges adatról ami állítólag jellemzi a nők nőként viselkedését programozáskor.

2018. okt. 3. 20:23
 2/7 A kérdező kommentje:
De azt kérdezem, hogy mi az a hátrány? Úgy érted, hogy a hátrány az, hogy kevésbé sikeresek? A hátrány az szokott lenni, ha azonos feltételekkel valaki nem érheti el ugyanazt.
2018. okt. 3. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:

*monitorozod az állatnak, ott is kvázi szintá bármi kimatekozható az eredményekből... annyira nem egzakt amúgy sem a dolog.

Az emberi viselkedés, főleg populáció szinten annyira komplex, hogy állítom ki tudnám hozni az ellenkezőjét az adatokból.

2018. okt. 3. 20:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Success-t mértek. Tehát az adott profil committolt kódjait vagy repóit hányszor csillagozta a többi user. Hányszor találták hasznosnak a kódot.

Survival pedig hogy egy év után is maradt e kódolni a lány.

Egyébként a usernevek alapján próbálták kitalálni ki a nő/férfi és ehhez képest női/férfk viselkedésmintát leszűrni.

Tehát a fő kérdés, hogy azért volt sikertelen a női programozó mert szar és nem ért hozzá, vagy mert simán nő ezért direkt előítéletesek vele szemben.

2018. okt. 3. 20:47
 5/7 A kérdező kommentje:
De én nem értem ezt a hátrány szót. Az nem hátrány, hogy én férfiként vagy nőként, tök mindegy, írok valamit, amit másoknak tetszik vagy nem tetszik, hasznos vagy nem hasznos és csillagozzák vagy sem. A hátrány az, ha ugyanazért más fizetést kapok, vagy ugyanazt nekem nem engedik posztolni, másnak meg igen, stb.
2018. okt. 3. 22:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezer sebből vérzik ez a tanulmány...

Átültetve egy komoly tudományos területre, úgy dobnák vissza, hogy csak nézel.

Ilyet is csak a szociológiában lehet lenyomni.

2018. okt. 3. 23:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Alapból a nőket kevésbé érdekli a programozás, így a programozók 10%-a nő. A kisebbség hátrányban van.

Mivel (majdnem) tetszőleges nevet meg lehet adni, csak akkor ismerhető fel egy női felhasználó a neve alapján, ha a munkájának részeként vesz részt egy ilyen projektben. Ez előfordul, mert cégek is támogatnak ilyen projekteket. Nem tudom, ez milyen arányú.

2018. okt. 4. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!