Mi történik akkor, ha (többi lent)?
Figyelt kérdés
Egy figura kiírja a gyakorira azt a kérdést, hogy ehető-e az a gomba, amit szedett az erdőben. Valaki válaszol neki, hogy igen, ehető. A figura megfőzi és megeszi a gombát, aztán gyorsan meghal tőle.
Ebben az esetben terheli bármilyen felelősség is a válasz íróját?
2018. júl. 13. 00:54
1/8 anonim válasza:
Nem, mert nem szakértőként nyilatkozott, nem adott tanúsítványt, stb. Ha én azt írom az egészség rovatba, hogy vakbélgyulladással pihenjél egy hétig, de te meghalsz, akkor semmi közöm hozzá. Nem vagyok orvos, csak mondtam valamit.
2/8 anonim válasza:
Az pont olyan, mint mikor lajkokat gyujtenek egy rakos gyerek gyogyulasaert. Ha nem lajkolom, akkor miattam hal meg?
3/8 Wadmalac válasza:
USA-ban perre leehtne vinni és fifti-fifti, hogy sikerül-e kihajtani kártérítést.
Itt Mo.-on is lehet ilyenért pert indítani, de esélytelen nyerni vele.
4/8 anonim válasza:
A kérdés az volt, hogy terheli-e bármilyen felelősség az illetőt. Nos, igen, terheli. Erkölcsi felelősség. Az terheli, de jogi nem.
5/8 Wadmalac válasza:
Na ez az, ami esküdtek előtt, megfelelő precedenseket összeszedő sztárügyvéd számára elég.
Nálunk ilyen nem történhet.
6/8 anonim válasza:
Nálunk ezt nem lehetne beleerőltetni semmilyen btk-ban levő törvényi tenyállásba. Így a büntetőjogi felelősségrevonás nem nagyon képzelhető el. De a polgári per nem kizárt, a téves válasz adaója lesz az alperes. Az alperesi képviselő azonban eléggé alaposan hivatkozni fog a nagymértékű károsulti közrehatásra. Persze itt nagyrészt anonimek vagyunk.
7/8 A kérdező kommentje:
#6 es ha a valaszt iro csoka azt vallja, hogy o johiszemuen adta a valaszt, mert a fenykep alapjan tenyleg ehetonek azonositotta a kerdezett gombat?
2018. júl. 13. 22:38
8/8 Wadmalac válasza:
Alapból, ha bizonyítható a szándékosság, az kicsit más téma, de az is csak polgári szinten. Szóval itt alaphelyzet a jóhiszemű tévedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!