Ha Magyarország megmaradt volna nagynak, akkor milyen makro-, illetve demográfiai mutatói lennének az országnak?
Mekkora lakossága lenne?
Milyen fejlettségi szintje?
Átlagkereset, minimálbér?
GDP?
Nem lehet ezt tudni, mert egy csomó minden másképpen lett volna, pl sanszos, hogy nem is vettünk volna részt a II. világháborúban, így kommunizmus sem lett volna nálunk és minden máshogyan lett volna.
Még az is lehet, hogy Hitler sem támadta volna meg a Szovjetuniót és most a fél világon fasizmus lenne.
Vagy nem.
a párhuzamos univerzumba nem látunk szerintem
ezotéria kategóriába ha kiírod lehet jobb válaszokat kapsz
Azért nem nehéz kimatekozni, hogy egy akkor 20 milliós 300 ezer négyzetkilométer területű ország hová fejlődhetett volna piacgazdasággal figyelembe véve az ország adottságait, erőforrásait.
Nyilván nem kommunizmusra értettem, mert akkor nem említettem volna olyan irreleváns szempontokat mint minimálbér meg GDP. Ugyanis kommunizmusban ez kit érdekel.
lehet jobb lett volna, megmaradnak a bánya városok, jobb lett volna a vasúti közlekedés
ki tudja hova fejlődött volna az ország, több lehetőség lett volna az biztos
de ezeket soha nem tudjuk már meg, felesleges ezen rágódni, hogy mi lett volna ha...
inkább azon kéne törni a fejünket, hogy mért rossz most?? ez ellen kénetennünk valamit
magyar 10 056 315
román 3 224 147
szlovák 1 967 970
elhanyagolható ukrán kisebbség
legyen ez kb 17 millió 1910-ben ha kivesszük a horvátokat a képből
a Felvidék népessége erősen hajlamos az asszimilációra, a 30% magyarból mára 8,5% lett
ezt megfordítva ma a Felvidék legalább 60%-ban magyar lenne
Erdélyben a fordított asszimilációval 2,5 millió román lenne, plusz 3,5 millió magyar
Ma a népesség 25 millió körül lenne, ebből kb 18 millió magyar.
az OM monarchia meg nagyhatalom volt, ennek pedig Mo. volt a természeti és infrastrukturális legnagyobb része, az ipar fejlesztésével ma Franciaországgal és Németországgal lennénk egy súlycsoportban
(Mo. a mai megcsonkított formájában is középhatalomnak számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!